Новият “Call of Duty” обещава още повече екшън Leave a comment

Тази седмица от “Activision Blizzard” представиха новото видео към ексклузивното продължение на супер успешната си игра “Call of Duty” озаглавено: “Modern Warfare 2”. Освен това още по-вълнуващо е, че играта се завръща в платформата “Steam”. За всички играчи, направили предварителна доставка има и бонус. Ранен достъп до отворената бета версия на играта.

Във видеото видяхме контейнеровоз, украсен с лицето на главния герой от “Ghost”, който загатваше за нещо вълнуващо. А в краткия тийзър видяхме надписа: “Най-доброто оръжие е отборът”.

В играта отново ще видим оперативна група “141” и герои като капитан Джон Прайс, сержант Кайл “Газ” Гарик, лейтенант Саймън “Призрак” Райли, сержант Джон “Сапун” Мактавиш, шефът на станцията на ЦРУ Кейт Ласуел.  Историята започва след Modern Warfare (2019), когато групата се изправя срещу нова глобална заплаха , която отвежда играчите на  широкообхватна кампания по цялото земно кълбо. В играта групата има и нови съюзници, включително мексиканските специални части. Но все още детайлите на играта са доста оскъдни и постепенно разбираме новостите около нея.

Благодарение на вграждането на AI система, която ще накара съотборниците да си помагат, за да преодолеят препятствията. Специалното в тази игра е, че е разработена изцяло нова механика, която занапред ще се вгражда в голяма част от игрите на компанията. Вградени са нови нива като “Knockout” и “Prisoner Rescue”. При първият имаме режим “6v6”, където играчите могат да помагат на съотборниците си, за да ги съживяват, ако бъдат убити. Но има една подробност. Всички играчи в екипа разполагат само с по един живот. Играта свършва, когато привършат животите на всички в екипа. Целта е отборите да се борят за контрол над специален пакет и който го вземе печели.  

Има режим и в който трябва да се спасяват заложници. Това много прилича като сюжет на Rainbow Siege Six, където имаме атакуващи, заложници и спасители. Освен това играта ще получи и някой ремастирани карти чрез допълнителните DLC-та, включително от предишните игри от серията –  “Call of Duty 4”, “Call of Duty: Modern Warfare 2”, “Call of Duty: Modern Warfare 3”.

След като придобиха Activision, от “Microsoft”, в лицето на Фил Спенсър, ръководител на дивизията на “Xbox”, побърза да успокой феновете, че компанията ще продължи да издава поредицата за всички познати платформи. Това недвусмислено показва, че може да очакваме  следващите месеци доста франчайзи на “Activision Blizzard” да станат ексклузивни заглавия на по-късен етап.

Той даде ясно послание, че компанията е провела ясни и детайлни разговори и със “Sony” и са поели ангажимент да спазват сегашните си договорки и да запазят  “Call of Duty” и за PlayStation платформата.

Освен това в бъдеще, като част от споразумението между  “Activision Blizzard” и “Microsoft”, компанията разработчик е поела ангажимент следващите три бъдещи франчайза под името “Call of Duty” да излизат по едно и също време и то ексклузивно и за двете платформи, за да се разочароват милионите почитатели на играта, без значение коя игрова конзола използват.

Вашият коментар