Потребителите на “Google Cloud“ ще плащат с криптовалута Leave a comment

Криптовалутите навлизат с бързи темпове в живота и икономиката. Затова не е изненада, че скоро клиентите на “Google Cloud“ ще имат възможност да плащат за облачните услуги, посредством криптовалута. Това ще стане възможно благодарение на партньорството между “Coinbase Commerce” и облачния хостинг гигант.

Предвижда се първоначално услугата да е достъпна за малък брой компании, фокусирани върху блокчейна, а на по-късен етап услугата ще обхване по-голям брой фирми. По този начин ще се предложи поддръжка за плащания в голямо разнообразие от криптовалути, включително популярните биткойн, биткойн кеш, доджкойн, етериум и лайткойн.

Благодарение на партньорството си с “Google”, “Coinbase” ще използва не само изчислителната им платформа, ами и първокласната им фиброоптична мрежа, за да продължи да надгражда и усъвършенства своите услуги за обмен и данни.

Не за първи път големи технологични компании приемат разплащания с криптовалута. Още през 2014 година “Microsoft” сключи партньорство с “BitPay” и така  даде възможност на потребителите си да допълват акаунта си в ”Microsoft Store” с биткойни.

След новината акциите на “Coinbase” на крипто борсата скочиха с 8,4% в първите часове от търговската сесия.

Вашият коментар