Преносимият принтер Anker Make идва с бързина и на достъпна цена Leave a comment

Компанията “Anker” е марка, позната със зарядните си устройства. А сега тя ни предлага новият си бранд 3D принтери “Anker Make”, първият от който е „Anker Make M5“.

Тя успя да събере 2 млн долара частно финансиране и е решена да промени ежедневието ни с продуктите си. Чрез новият 3D принтер ще се решат редица важни проблеми. Освен това фирмата твърди, продукта им се отличава с бързина на триизмерния печат.

Той е способен да печата при базова скорост от 250 мм/s и да предложи висока детайлност там, където това е от решаващо значение. Освен това “Anker Make” предлага и втора “скорост” с бързина на печата от 2500 мм/s, но там създаденият триизмерен обект има ниска детайлност и има по-груб изглед.

Добрата новина е, че този 3D принтер е проектиран да се използва и от потребители, които нямат никакъв опит с подобни устройства, а подготовката за печат отнема до 15 минути. Очаква се скоро принтерът да разполага с функция за автоматичен контрол на процесите. Това ще му позволи да използва вградената си камера и изкуствен интелект с машинно обучение. Чрез него ще определи дали има недостатъци при отпечатване на материалите. Ако бъде засечена някаква неточност по време на създаване на заданието, принтера спира отпечатването. А има и възможност да коригира параметрите в движение, за да изпълни точно указанията.

Но все още няма детайлна информация относно тази нова функционалност, а дори и не се знае дали изобщо ще бъде налична.

Напишете коментар