Първият рутер задвижван от руския процесор “Байкал”, е вече факт Leave a comment

Холдингът “Роселектроника” представи новият си рутер, задвижван от новото поколение руски процесори Baikal BE-T1000 по време на 17-тия форум “Goszakaz”. Устройството е защитено от всякакви хакерски атаки и дава възможност да бъде персонализирано според нуждите на използващата го администрация.

Софтуерът и хардуерът са изцяло руска разработка. Работната честота на чипа е 1,2 GHz; оборудван е с набор от различни интерфейси, включително: PCIe 3.0, 10Gb Ethernet, 1Gb Ethernet, USB 2.0, SATA 3.0.

Устройството е предназначено за малки фирми с персонал до 50 човека. Дава възможност за защита от всякакви DoS и DDoS атаки, а освен това е снабден с PoE портове. Благодарение на тях се осигурява едновременно захранване с електричество и работа с данни. А това дава възможност за едновременно използване при видеонаблюдение и организиране на конферентни връзки. В официално изявление от компанията – производител посочват, че представеният продукт е част от следващото поколение телекомуникационно мрежово оборудване, което е предназначено специално за корпоративни клиенти.

Очакванията са, че новото устройство ще бъде сертифицирано по ТОРП изискванията на Руската Федерация. Въпросното изискване представлява част от Единния регистър на руската радиоелектронна и компютърна продукция, чиято цел е да замени настоящ европейски аналог.

Все още няма конкретна информация относно цената му.

Напишете коментар