Руските геймъри масово разпродават конзолите си Leave a comment

Руският вестник “Известия” съобщи, че в Русия има засилено предлагане в популярни руски сайтове за продажба на последните “Xbox” и “Playstation 5” поколение конзоли. След 10 март, малко след започване на руската офанзива в Украйна, предлагането на “Xbox” се е увеличило с 10%, докато на по-популярната “Playstation 5” – с цели 40%.

Притежателите на популярните марки конзоли масово се опитват да се отърват от тях, като изкуствено надуват крайните цени.

След като през март “Sony” и “Microsoft” напуснаха Русия, гигантите спряха поддръжката на популярните конзоли.

Освен това притежателите им нямат вече възможност да закупуват нови игри от виртуалния магазин. В допълнение е прекратена и възможността за използване на досегашните абонаменти.

Сред най-ощетените потребители са тези, които използват конзолите, без поддръжка на харддискове. Но в условията на дефицит не са малко и спекулантите, които се опитват да припечелят малко пари, възползвайки се от проблемите с чиповете в IT сектора.

Допълнително за спекулантите помага факта, че и към момента повечето конзоли са дефицит и в други части на света.

А проблемите в полупроводниковата индустрия усложняват допълнително нещата и не се знае в кой момент най-популярните конзоли на двете корпорации ще бъдат налични отново за голяма част от потребителите по света.

Все пак за останалите геймъри, които не са продали конзолите си има възможност да използват абонамент. За целта трябва да създадат акаунти в други страни или да потърсят карти-подарък за активиране, които обаче намаляват с всеки изминал ден.  

Вашият коментар