Чип на MediaTek може да захранва следващия флагман на Samsung Leave a comment

Обичайно южнокорейската компания “Samsung” предлага премиум телефоните си от серията “S”  два варианта – с чип на „Exynos“ и „Snapdragon“, според региона в който предлага продуктите си. Сега обаче от компанията правят необичаен завой в политиката си, като се обръщат към друг конкурентен производител на чипове.

Става въпрос за MediaTek, чийто чип съвсем скоро може да се окаже част от новата продуктова гама от по-високия клас – Galaxy S22 Fan Edition (FE) и Galaxy S23. Очаква се тези телефони да бъдат пуснати на пазара през втората половина на 2022 г. По принцип чипа е предпочитан не само от “Samsung”, но и други производители, заради по-достъпната си цена, което се отразява и върху по-ниската цена на смартфоните с въпросните чипове.

Това ще бъде първият път, когато процесор „MediaTek“ захранва премиум смартфоните на Samsung.

Мнозина потребители свързват компанията за чипове „MediaTek“ със сравнително евтините си чипове. Но след излизането на пазара на новият им мощен чип „Dimensity 9000“ в началото на 2022 година, продукта получи въодушевени потребителски отзиви, което я насърчи да се насочи към пазара на мощни чипове.   

В Китай „MediaTek“е лидер на пазара на телефони от среден клас, а през 2021 година общата доставка на мобилни чипове е за телефони от среден клас.

От компанията обаче не мислят да спрат до тук, а обмислят значително увеличаване на пазарния си дял в САЩ, Корея и Европа, а чрез сътрудничеството си с гиганта Samsung се надяват да разширят пазарния си дял.  

Напишете коментар