Ясни са спецификациите на Xiaomi 12 Ultra Leave a comment

През юли се очаква “Xiaomi” да представят новият си флагман “Xiaomi 12 Ultra”. А вече изтекоха от различни източници, спецификациите на модела. Дисплеят ще е 6,7-инчов “AMOLED”, защитен от новото поколение стъкло “Gorilla Glass Victus” и QHD+ резолюция. Ще разполага с честота на опресняване от 120Hz. За защита на данните ще се грижи сензора за пръстови отпечатъци.

Мощният модел ще разполагат с последното поколение чип “Qualcomm Snapdragon 8+”Gen 1, който разполага с  осем процесорни ядра с тактова честота до 3,2 GHz, мощен графичен ускорител “Adreno” и модем Snapdragon X65 5G. За Китай моделът ще разполага с два варианта памет – 8GB и 12GB и 2 варианта флаш памет UFS 3.1 – 128 GB или 256 GB място за съхранение.

Задната камера ще включва 50-мегапикселов основен модул с оптична стабилизация, 48-мегапикселов модул с широкоъгълна оптика, 48-мегапикселов телефото модул с 5-кратно увеличение и 3D ToF сензор. В софтуерно отношение “Xiaomi 12” идва с предварително инсталирани “Android 12” и фирмения скин “MIUI 13”.

За Обединеното кралство моделът ще се предлага само с 8GB памет и двама варианта за съхранение.

Телефонът ще поддържа възможността за безжично зареждане от 50W и кабелно бързо зареждане от 67W и батерия от 4500 W.

Вашият коментар