Американски военен отряд спечели турнир по “Call of Duty” Leave a comment

Психолози отдавна са доказали, че играенето на различни стратегии или шутъри, било то на компютър или конзола, подобряват моторните движения, както и координацията на ръце и очи. Това доказаха и екипа на “S. Space Force“, съставен  от американски ветерани от специалните части. Те са специализирани в гейминг на популярния “e-sport” или електронен спорт и спечелиха тазгодишната лига.  

Състезанието е част от добиващата все по-голяма популярност инициатива “Call of Duty Endowment“. Това е неправителствена организация, която се опитва да помогне на американските войници на бойното поле. За мнозина от тях е трудно да се приспособят обратно в цивилния живот. Затова чрез специална програма, включително участие в такива турнири, постепенно довчерашните войници се учат как да бъдат цивилни.

Изпълнителният директор наCall of Duty EndowmentДан Голдънбърг вярва, че турнирът е начинът за повечето безработни военни да се впуснат в игралната индустрия и дори да я припознаят като професия, защото тя е наистина интересна.

На 16 декември предстои нов епизод от турнира. Спонсорирана от гиганта “Activision”, в състезанието участват няколко отряда от американските спецчасти, както и три британски отряда. Те ще мерят сили в “Call of Duty Warzone”.

След като от “S. Space Force“ спечелиха предишния турнир, те изстреляха трофея в …. открития Космоса. И то буквално. А, сега е ред на останалите претенденти за титлата да се опитат да го спечелят…..

Вашият коментар