“Android” 14 ще блокира инсталирането на стари приложения Leave a comment

Възможно е бъдещата 14-та версия на “Android” да забрани на потребителите да инсталират по-стари приложения. Бдителни потребителите забелязаха, че има промяна в сорс кода на бъдещата версия, която блокира инсталирането на странични приложения, непокриващи минималните изисквания на ОС.

Според последната информация, потребителите трябва да разполага поне с “Android 6.0 Marshmallow”, за да работят безпроблемно с въпросните приложения.

Досега имаше възможност да се инсталира еднократно по-старо приложение, но при изтриването му, потребителите получаваха съобщение, че версията не поддържа приложението.

Затова потребителите започнаха да заобиколят ограничението и да инсталират всяко старо приложение, като изтеглят APK файла ръчно. 

От “Google” вече затягат правилата и обясниха, че това се прави с цел да се повиши сигурността и поверителността на данните.

Но, от “Google” напомнят, че постепенно ще вдигат изискванията, така, че скоро и потребителите с версия 6.0 трябва да ъпдейтнат или сменят устройството си с по-нова и актуализирана ОС, за да могат да използват игрите и приложенията от Google Play магазина.

Все повече хакери започват да пишат зловредни кодове, целещи се именно в по-старите и не актуализирани версии на “Android”, застрашавайки сигурността на личните данни на потребителите.

Блокирането на стари приложения няма да сложи край на зловредния софтуер, но поне ще подсигури и затегне цялостната сигурност на платформата.

Вашият коментар