Антивирусната програма на Microsoft създава проблеми Leave a comment

Още преди месец потребители съобщиха, че антивирусната програма “Microsoft Defender”, може да създаде редица проблеми на работещите компютри под Windows 10 20H2. Причината е, че програмата използва много от паметта на операционната система. Това от своя страна може да доведе до черен екран, които да остане така в рамките на 2 минути и да забави процеса на зареждане. Този проблем се отразява и на работата на други уиндолски приложения, например Word 2016, като често програмата или не зарежда или се забавя.

Очевидно проблемът с прекомерното използване на паметта е свързан с бъг, който води до изтичане на памет. Затова от Microsoft вече са информирани и са пуснали актуализации, които да отстранят проблема. Първата версия, в която е отстранен проблема е Windows 10 build 1.363.177.0, като се очаква разработчиците да пуснат и актуализация на тази и следващите версии, за пълно разрешаване на проблема.

Запознати потребители твърдят, че този проблем се появява, заради изпълнимия файл на услугата за защита от вредоносен софтуер MsMpEng.exe. За временно разрешаване на проблема, от Microsoft препоръчват на потребители да деактивират онлайн защитата.

Вашият коментар