“Apple” въвежда услугата “направи си сам” Leave a comment

Компанията “Apple” стартира нова програма в помощ на клиентите. Благодарение на нея клиентите могат да поправят сами устройствата си в домашни условия. Разбира се първите клиенти са в САЩ, а за ремонта на смартфона, компанията предлага компактно куфарче с инструменти. В него има всичко резервни части за поправка на дефектна батерия, счупен екран, а също и ръководства и то на цена, по-ниска от тази в сервиза.

Сред първите модели, които попадат в новата програма са “iPhone” 12 и “iPhone” 13, а до края на годината се очаква продуктовата гама да бъде разширена и в нея да попаднат и компютрите “MAC”.

Клиентите могат да поръчат повече от 200 артикула инструменти и резервни части, а ако не са сигурни за модела на устройството си ще имат възможност за бърза справка в официалния сайт на компанията. Цената на комплекта е 49 долара, а има и опция за едноседмичен наем, след което трябва да го върнете обратно на компанията.

По този начин предлага гъвкавост на клиентите си, които имат нужда само от бърз ремонт, без да се снабдяват с целия комплект.

Все пак компанията препоръчва използването на оторизираните сервизи, особено за клиенти, които нямат опит в поправката на електроника.

Постоянно разширява своята фирмена мрежа за ремонт, като към настоящия момент има над 3000 независими доставчици на услуги и над 5000 оторизирани за целта сервизи по целия свят.

Вашият коментар