Apple осъществява най-големият ъпдейт за iPhone от години Leave a comment

На 6 юни от “Apple” ще проведат една от най-интересните конференции WWDC 2022, където компанията и разработчиците ще си дадат среща. Очакват се от там да дойдат редица интересни новини. Но може би с най-голям интерес се очаква информация по отношение на софтуерните подобрения в операционната система на “Apple” – iOS 16. Ще има подобрения по отношения на известията и съобщенията при заключен екран. А също ще видим и новите ъпдейти на другите операционни системи, поддържащи разнообразните продукти, освен IPhone. Става въпрос за добре познатите watch OS 9, iPad OS 16 и разбира се mac OS 13.

Очаква се, че разработчиците ще впрегнат всичките си усилия, за да подобрят потребителското изживяване при работа с iOS 16, така, че не е изключено да бъдат добавени и нови функции, дори и нов начин по който ще се управлява съдържанието на екрана на устройството.

Ще бъде обърнато внимание и на заключения екран, които не е променян основно от далечната вече 2007 година. Предвидени са преки пътища за бърза активация на камерата, нови нотификации. Също така ще бъдат изцяло обновено меню “джаджи”, като дори и в режим на нисък процент батерия ще бъдат от полза за потребителя.

Но може би най-доброто подобрение и изненада за феновете на марката е опцията “Always on Display”. Тя позволява на различните производители да вграждат полезна функционалост в телефоните си. По този начин потребителите ще получават важна информация, като нивото на батерията или известията, без да е нужно взаимодействие с телефона.

Каквото и да са ни приготвили в действителност от “Apple”, със сигурност ще е толкова впечатляващо и поднесено по най-добрият начин, така, както само момчетата от Купертино могат.

Вашият коментар