“Apple“ ще премести производството на “iPhone“ в Индия Leave a comment

Преди известно време компанията “Apple“ обяви бъдещите си планове за “iPhone” 14. По този начин компанията се надява да започне намаляване на китайското влияние. За целта ще започне да измества постепенно производствената си база от Китай в Индия. Това се случва на фона на нарастващото напрежение между САЩ и Китай.

В опит да диверсифицира технологичното производство, от “Foxcon“, основният производствен партньор на  “Apple“  са разработила всички детайли.

Тук се включва дори процеса на доставка на компоненти от Китай до Индия и сглобяването на “iPhone 14” в завода им в Шриперумбудур близо до Ченай. По този начин се цели да се отговори на високите стандарти на компанията от Купертино, в т.ч и изискванията за поверителност. Анализаторите от “JP Morgan” са уверени, че до края на тази, 2022 година от “Apple” планиран да проместят до 5% от световното производство на бъдещия “iPhone 14” в Индия.

А през следващите години да продължи експанзията в страната, като се очаква производственият капацитет да бъде разширен и до 2025 година тук да се сглобяват до 25% всички iPhone-и, които ще се продават в световен мащаб.  

Вашият коментар