Apple ще разработва собствена търсачка, конкурент на Google Leave a comment

Със сигурност юни можем да го наречем “месецът на Apple”. По това време на годината от “Apple” представят най-добрите си продукти на специалното си “WWDC” събитие. Сред най-интересните събития ще е и анонса на най-големият ъпдейт от години насам на “iOS”. Но едно друго събитие може да промени основите на Интернет. От “Apple” обявиха, че ще правят алтернатива на търсачката на “Google”. Към настоящият момент най-популярната търсачка няма алтернативна конкуренция в дигиталния свят.

От време на време се случва “Apple” и “Google” да работят по съвместни проекти. Не е изненада, че от “Google” плащат доста сериозна сума годишно, за да може търсачката им да бъде основна такава в топ продуктите “iPhone” и “iPad” , както и в  “Siri” и браузъра “Safari”.

Въпреки това, от “Apple” ще се опитат да вземат от “лъвския пай” в този сегмент, именно от доскорошните си партньори.  Но това няма да е преди старта на новата 2023 година, защото от “Apple” ще изчакат да изтече настоящето им споразумение с “Google”. Именно, защото от “Apple” имат солидна доза верни потребителите, това може да се окаже доста сериозен и печеливш маркетингов ход за допълнително популяризиране на бъдещата търсачка.

А именно подобен продукт може да се окаже “ябълката на раздора” между “Apple” и “Google”, което да преустанови отношенията между двете компании.

Вашият коментар