Apple се приближава до сделка за използване на собствени 5G модеми в iPhone 2023

Apple по-близо до сделка за собствени 5G модеми в iPhone Leave a comment

Отдалечаването от безжичните модеми на Qualcomm изглежда все по-вероятно.

Apple може да се приближи до това да има свои собствени 5G модеми, готови за своите iPhone през 2023 г. , съобщи Nikkei миналата седмица, докато технологичният гигант сключва сделка с Taiwan Semiconductor Manufacturing Company за използване на технологията за производство на чипове на TSMC. 

Базираната в Купертино, Калифорния Apple възнамерява да произвежда масово своя първи собствен 5G модем и други компоненти, според Nikkei, който се позова на анонимни източници.

Това ще даде на Apple по-голяма независимост от доставчика, а освен това ще им позволи да интегрират модема директно в чипсета, който също правят сами за устройствата си. 

Посочва се, че Apple ще проведе тестове, използвайки 5-нм процес на TSMC, но за масовото производство ще се използва 4-нм процес. В устройства на пазара модемът ще се появи през 2023 г., като забавянето се дължи до голяма степен и на нуждата от тестове от операторите по света. 

В продължение на години се разпространяват слухове, че Apple се приближава до поемане на контрол над повече от частите, които съставляват нейните устройства. През 2019 г. бяха заплатени 1 милиард долара за придобиване на модемния бизнес на Inte , след като производителят на чипове обяви намерението си да напусне пазара на модеми. Това дойде, след като Apple уреди лицензионен спор с Qualcomm, позволявайки му да използва модеми на Qualcomm в своите устройства.

Apple не отговори веднага на искането за коментар.

Вашият коментар