Apple внедрява USB-C в новият iPhone 15 Leave a comment

В последните години усилено се говори, че Европейският съюз иска да внедри единен стандарт при зарядните и буксите при всички производители на мобилна техника. Естествено това решение беше посрещнато с враждебност от компанията Apple, която по принцип използва собствен Lightning порт в устройствата си. В последно време все повече производители започват да тестват в потребителската електроника USB-C порт. Въз основа на това все по-често се отправят призиви от потребители и дори правителствени регулатори към Apple, че е време да започне налагането на USB-C порт за сметка на досегашния Lightning порт.

Това изправя компанията пред три избора, но всеки от тях е достатъчно труден. От една страна подобна замяна на досегашния порт ще принуди някой клиенти да закупуват допълнителни адаптери или зарядни устройства.

 Второ самата компания ще трябва да изкара на чертожната дъска проект за промяна на досегашната форма на настоящите и бъдещи устройства, които трябва да бъдат пригодени според новите изисквания.  За да може да подобри потребителското изживяване с IPhone, което да го интегрира с други джаджи, дори с Mac продуктите.

Третият вариант е компанията да премине към изцяло безжично зареждане на настоящите устройства, но предаването на информацията по безжичен път няма да е толкова ефективна.

Според запознати, от “Apple” все по-често обръщат поглед към втората опция. Чрез преминаване към USB-C, за да отговорят на все по-задължаващите директиви на Европейският съюз, които иска да принуди производителите на различна техника – цифрови апарати, таблите, мобилни телефони и слушалки да внедрят за масова употреба USB-C.

Най-вероятно “Apple” ще се принуди да използва новият стандарт. Говори се, че компанията дори планира да пусне първото подобно устройство, снабдено с USB-C най-рано през 2023 година. Но дали това ще бъде официално и дали ще го видим в iPhone 15, като бъдещ единен стандарт, тепърва ще разберем.

Вашият коментар