архивиране на данни

4 НАЧИНА ЗА АРХИВИРАНЕ НА ДАННИ У ДОМА Leave a comment

NAS устройство за архивиране на вашите данни у дома

Архивиране на данни и колко всъщност важно е то за нас? В следващите редове ще покрием всичко нужно, което трябва да знаете за архивиране на данни на вашия компютър.

Въпреки че обичаме да мислим, че информацията, съхранявана на нашите компютри, е добре защитена от вреди, това за съжаление не е така. Загубата на данни от хардуерни атаки, ransomware и други киберпрестъпления винаги е надвиснала заплаха. Освен това не можете да забравите системния срив.

В крайна сметка има много начини вие или външен потребител да унищожите или изместите информацията на вашия компютър. Тъй като повечето хора разчитат на своите лаптопи доста силно, особено тези, които работят от вкъщи, стана важно да архивирате файлове и да избягвате компрометирането на чувствителна информация. Има много начини да направите това, така че продължете да четете, за да разберете най-добрия начин за архивиране на данни у дома въз основа на вашите нужди.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА АРХИВИРАТЕ ВАШИТЕ ДАННИ

Понякога всичко, което е необходимо, е разлята напитка или случайно изпускане. Това ще доведе системата ви до повреждане и ще унищожи всички файлове, които някога са съществували там.

Архивирането на вашите данни ще ви помогне да запазите всичките си чувствителни документи в безопасност с лесен достъп до тях. Методите, изброени по-долу, ви позволяват винаги да изтегляте снимки, имейли, презентации и други важни файлове веднага!

ИНСТРУМЕНТИ ЗА АРХИВИРАНЕ НА ВАШИТЕ ДАННИ САМИ

Мнозина са изненадани колко лесно е да архивирате своите данни. Често можете да защитите всичките си системни файлове само с няколко кликвания!

Да започнем с очевидното. Надежден инструмент за дългосрочно съхранение на данни ли са USB стикове (наричани също флаш памети, палец стикове и скокове)? Въпреки че са удобни и достъпни, може да не са най-добрите за вашето работно устройство.

Техният капацитет за съхранение обикновено варира от 4GB до 256 GB, което може да е твърде малко за всичките ви работни файлове, но може да работи за лична употреба. Тъй като са толкова малки по размер, е много лесно да се изгубят или унищожат, което представлява огромен риск.

Предимството е, че имате осезаем начин да запазите данните си, което мнозина предпочитат. Смятаме обаче, че има много по-усъвършенствани решения без толкова много недостатъци, които трябва да имате предвид.

  • HDD и SSD

Прочетете още: “SSD цена и струва ли си да я платите?”

Твърдите дискове (HDD) и твърдите дискове (SSD) са други популярни опции за физическо съхранение, като и двете са компактни и лесни за съхранение у дома. Когато сравняваме двете, SSD дисковете са ясен победител. Те са по-бързи, по-надеждни и изискват по-малко енергия и живот на батерията на вашето устройство, за да работят

И двете опции позволяват бърз трансфер на данни, което е предимство, особено ако премествате големи файлове или много данни наведнъж. Външните твърди дискове и преносимите SSD също са съвместими с почти всяко електронно устройство, което съхранява данни, което допринася за тяхната популярност. Разликата между външния (преносим) SSD или HDD Диск и разликата между стандартните SSD И HDD Дискове се подразбира. Единия тип трябва да бъде инсталиран в компютърната конфигурация, а другия може да бъде използван външно като флашка, чрез USB Кабел.

  • NAS устройство

Устройството за мрежово съхранение (NAS) действа като мини сървър. Всяко устройство в неговата безжична мрежа има достъп до съхранените данни. Те са по-обемна опция за физическо съхранение, но биха могли да бъдат чудесен вариант за домашна употреба, ако сте склонни да използвате често повече от едно устройство, т.е. настолен компютър и преносим лаптоп.

NAS устройствата се свързват чрез Ethernet кабели с твърд кабел или Wi-Fi. Времето за прехвърляне на файлове е много по-бавно, защото те са включени в рутер, а не в устройство. Въпреки това, те обикновено са безопасен и сигурен начин за архивиране на данни, стига да сте в крак с актуализациите на операционната система.

  • Облачно архивиране

Последно, но със сигурност не на последно място, това ни отвежда до облака. Онлайн услугите за архивиране предоставят рационализиран начин за съхраняване и споделяне на вашите данни, без необходимост от физическо устройство за съхранение. Той прави копия на информацията, която качвате и съхранява тези копия на защитен сървър с висококачествено криптиране.

Някои може да твърдят, че услугите за съхранение в облак не са необходими, ако просто архивирате данни у дома и са по-подходящи за малки фирми или офиси. Google Drive и Dropbox могат да се използват като безплатен софтуер за архивиране. И двете опции улесняват преглеждането на хронологията на файловете и съхраняването на големи количества важни документи на едно място.

Външен твърд диск е може би най-доброто решение за много от Вас

За архивиране на данни у дома мнозина намират традиционния външен твърд диск за перфектно и надеждно решение. Други пък се радват на лекотата на пространството за съхранение в облак. Всички методи за архивиране на файлове имат плюсове и минуси, така че препоръчваме да проучите коя опция отговаря на вашите специфични нужди. Ако работите от вкъщи е важно да говорите с работодателя си относно техните политики за архивиране. Възможно е да имат конкретни насоки и разпоредби в компанията за това как трябва да архивирате вашите данни.

Ако установите, че се нуждаете от решение за архивиране на данни се свържете с експерти от бранша. Ние сме тук за да ви помогнем да се справите с притесненията си и да запазим данните ви в безопасност. Без значение дали става дума за у дома и в офиса.

Вашият коментар