Бъдещето е на 6G мрежите Leave a comment

Технологиите не спират да се развиват и усъвършенстват. Днес във времена на изпитания, пандемии и конфликти, социалната дистанция се увеличава и тогава идва ролята на високите технологии. Днес интернет е част от нашето ежедневие. Все по-високата скорост на предаване на данните прави удоволствие гледането на филми, гейминга и провеждането на отдалечени конферентни разговори.

Ако населението по света е свикнало на 5G скоростите, представете си какво може да ни предостави следващото поколение. Затова и южнокорейската компания “LG” проведе успешен тест за приемане и предаване на сигнала от 6G мрежа на разстояние до 320 метра на открито. Само преди една година компанията отново проведе същите изпитания, но тогава резултатите бяха на 3 пъти по-малка дистанция.

Новата технология дава възможност за бърз трансфер на данните, но за съжаление към настоящия момент единствения минус беше малкия обхват на предаване. Така учените са с една крачка по-близо до създаването на скорост от 1 TB/s. Още през 2025 година се очаква да започне стандартизирането на 6G, а до 2029 година тя вече официално трябва да е комерсиализирана и да стане част от нашето ежедневие.

Вашият коментар