Бъдещият “Android” 14 ще конвертира SIM карта в е-SIM Leave a comment

Чували ли сте за версията eSIM? Тази малко позната версия на физическата SIM карта е на път да промени технологиите. Този формат е вече наложен от “Apple” в новите iPhone за щатския пазар.

Мнозина смятат, че по този начин ще се намали замърсяването в следствие на електронните боклуци, а и ще улеснят потребителите при смяна на мобилния оператор. Сега е ред на Google да приеме тактиката на компанията от Купертино.

В пуснатия наскоро компилатор Android 14 Developer Preview”, който ще тества новата версия на “Android” 14 е забелязана скрита настройка.

Опцията се казва „Конвертиране в eSIM”, но не е завършена, което показва, че още се работи по крайния вариант, а после ще се тества, преди официалното обявяване.

Това означава, че най-вероятно първо опцията ще се появи за флагманите на “Google” от серията “Pixel”.

Но, с новата технология се появяват и куп въпроси и проблеми. Сред най-важните са дали всички оператори ще имат възможност да поддържат новия формат eSIM.

Освен това няма (поне на този етап) опция за прехвърляне на картата между различните устройства, което поражда въпроси дали няма да е само за точно определени модели (например Pixel) или в по-късен етап ще се появи възможност и за други модели.

Вашият коментар