Бъдещият “Kindle” ще е с цветен екран? Leave a comment

Всички любители използващи електронния четец “Kindle” сигурно си задават въпроса дали някога ще имат възможността да ползват подобен четец, но с цветен дисплей. Все пак светът не е черно-бял. Е, може би скоро тяхната мечта ще се превърне в реалност.

Въпреки, че имаше няколко китайски конкуренти на популярната марка, които предложиха такъв вариант, никога цветовете не бяха ясни и наситени.

Причината за това е, че сегашната технология ограничава тази възможност, а дори и да има подобно устройство, то цветовете са избледнели. Това е, заради филтрите, които покриват екрана. Сред другите проблеми е, че сегашните екрани са тип “E Ink Kaleido” с възможност да показват 4096 цветя, но при едва 100 ppi.

Сега обаче е ред на технологията “Gallery 3”, която скоро се планира да навлезе масово при популярните четци. Тя позволява да показва над 50 000 цвята и то при монохромен екран при обичайните 300 ppi. Благодарение на четирите основни цветове на пиксел – циан, магент, жълт и бяло се създава много по-плътна цветова гама.

Към този момент компанията “PocketBook”, която е обявила, че новият и продукт ще е снабден с тази технология и може би ще бъде наличен за потребителите към март 2023 година. Освен това по този начин ще се намали и вредното въздействие на синята светлина с до 60%.

А, това ще направи четенето още по-вълнуващо от всички почитатели на електронните четци, особено феновете на комиксите.

Редица производители вече са заявили, че бъдещите им продукта ще съдържат новата технология.

От компанията “Kindle” също обмислят подобен вариант, но нищо конкретно няма от тяхна страна. Но, се надяваме, че с ежегодното пускане на нов четец и голямата конкуренция, през новата 2023 година ще се насладим и на цветен “Kindle” четец, които да изненада приятно почитателите си. Ако не иска да загуби голяма част от верните си фенове.

Вашият коментар