Биометрията е в основата на защитата срещу автокрадци Leave a comment

Сред най-доходоносните незаконни бизнеса в света е този с крадените автомобили. За съжаление с развитието на технологиите, крадците също усъвършенстват своите методи, за да заобиколят различните защити поставени от производителите.

Но, може би е дошъл краят на този проблем. И то благодарение на концерна „BASF“. Той е най-големият химически концерн в света. Има над160 дъщерни фирми и фирми със смесено участие в 80 страни.

Една от интересните фирми под шапката на компанията е дружеството Trinamix.

Химическият концерн „BASF” има стотици дъщерни дружества, които се занимават с разнообразна търговска дейност. Но, може би най-интересното от тях е “Trinamix”. Компанията започна сътрудничество с интериорния производител “Grupo Antolin”, за да създават първата автомобилна система за сигурност, разчитайки на биометрични данни.

Новата технология позволява достъп на потребители до автомобилите им посредством система за лицево разпознаване.

Използвайки най-висококачествените стандарти, новият биометричен “ключ” дава високо ниво на сигурност, като за сигурността компанията е разработила собствени алгоритми.

По този начин автомобилът е невъзможен за кражба.

Определено подобно изобретение може да намери приложение и в други сфери на икономиката и сигурността. Развълнувани сме от бъдещето на тази технология!

Напишете коментар