Браузърът “Safari” за първи път премина 1 млрд потребители Leave a comment

Според статистиката на “Atlas VPN”, на второ място сред най-използваните от потребителите браузъри е “Safari”. Собственост на компанията “Apple”, той идва предварително инсталиран на продуктите на компанията и се използва от 19,16% от интернет потребителите. Или в числово изражение говорим за 1 006 232 879 потребители. Първото място продължава да се държи от Гугълския “Chrome” и вече има 3,3 млрд. потребители.

По-надолу в класацията виждаме на трето място “Microsoft Edge”, който е инсталиран на  212 милиона потребителски устройства. За увеличаване на популярността на “Microsoft Edge” допълнително спомага факта, че с официалното пускане на Windows 11, Microsoft го настрои като браузър по подразбиране на всички компютри, работещи с тази операционна система. А по този начин браузърът увеличи значително потребителската си база.

safari

Популярният браузър “Firefox” със своите 179 милиона потребители, заема четвъртото място. Но спрямо конкурентите си, той има някой предимства. Сред тях са защита на проследяването и режим на частно сърфиране, защита от зланомерен софтуер, фишинг, а също и блокиране на изскачащите прозорци, което е добре за потребителите, които не обичат да бъдат безпокоени от излишни реклами от водещите рекламодателите.

Браузърът Samsung, който идва предварително инсталиран в смартфоните и таблетите на компанията е на пето място. Използва се от над 149 милиона души. На последното шесто място откриваме браузъра Opera с повече от 108 милиона потребители.

Вашият коментар