Чиповете „Exynos“ може да не са част от бъдещите модели “Samsung“ Leave a comment

Бъдещият флагман от “Samsung“ може да е последният, който ще използва чиповете, произведени от „Exynos“. Това е значително отклонение от досегашната политика на производителя на електроника. През последните години от “Samsung“  използваха в продуктите си чипове, както от “Snapdragon”, така и на конкурентите от „Exynos“. От компанията вече ще произвеждат продуктите си според географския регион.

       Преди време от “Samsung“  произвеждаха флагманите си и с двата чипа, но това време вече отмина. Така, че ако живеете в Щатите и имате серията “Galaxy S”, то тя най-вероятно е оборудвана с чиповете на “Qualcomm”. Докато европейските потребители използват чипа на „Exynos“, който има по-добро управление на батерията и по-голяма ефективност.

        Причина се крие в това в производителността на конкуренцията. Макар, че “Samsung“ използват новият “Exynos 2300” в бъдещия модел “S23”, той не може да се мери по производителност с чипа “SM8550” от “Qualcomm”. А преминаването към новите чипове ще спомогне за затвърждаване на операционната “Android” като сигурна и бърза система.

        Според някой източници, от южнокорейският гигант може и в определен момент да преустановят използването на чиповете „Exynos“. Това означава, че и в момента компанията работи върху самостоятелен проект, целящ създаването на уникален и единствен по рода си чип, характерен единствено за бъдещите продукти от портфолиото “S”.

Вашият коментар