“Diablo Immortal” се оказа печеливша, въпреки критиките към проекта Leave a comment

Сякаш вече свикнахме, че чуем ли името на игралната компания “Blizzard”, то ще е по повод на пореден скандал. Някогашният гигант в гейминг индустрията, сякаш прилича на призрак от една далечна епоха. Сексуален тормоз и самоубийства са само част от “аурата”, която днес витае около компанията. Днес тя е известна с името “Activision Blizzard”, след като беше закупена от гиганта “Microsoft” за рекордните 70 млрд долара. С това се даде надежда на мнозина геймъри, че нещата ще се подобрят. Особено с излизането на новата игра от поредицата “Call of Duty”, породи надежда, че най-после компанията е напипала верния ритъм. Но, уви. Това се оказа леко преувеличено.

С излизането на “Diablo Immortal”, играта сякаш претендираше да е сред топ предложенията за най-разпространените платформи. Наред с това тя предлагаше на геймърите увлекателен сюжет, красива графика и множество супер оръжия. Или пък не. Последното се оказа трън в петата. Защото играта много умело беше прикрила, че геймърите трябва да похарчат напълно реалната и доста “скромна” сума от 110 000 долара, за да извлекат максимума от героят си.

Разбира се, това не попречи на компанията да изчисли, че играта се оказва доста успешна, че успява да събере 24 млн долара от старта си досега. Или казано по друг начин, това прави около 8 млн изтегляния и около 11 млн долара приходи от покупки в “Google Play” за “Android” и 13 млн долара от “App Store” на “Apple”. И то на фона на забраната от страна на Холандия и Белгия, които блокираха достъпа на играта за местните геймъри.

Засега от “Blizzard” успяват да напипат верният ритъм на нещата, но доколко ще бъде успешен, предстои да видим.

Вашият коментар