“Dogecoin“ поскъпна след придобиването на „Twitter“ Leave a comment

Само за 5 дни криптовалутата “Dogecoin“ поскъпна с над 35%. И причината за това е повече от ясно. Сделката между Илон Мъск и „Twitter“, която в последните месеци премина в медийна война и стигна до съда, приключи. Вече ексцентричният милиардер е собственик на платформата, за която от доста време наддава.

Освен всичко друго, „Twitter“ е поредният голям играч от IT сектора, който вярва в бъдещето на криптовалутите и смята да създаде собствена цифрова валута. Но, въпреки това компанията още е обявила подобен проект с официално съобщение, така, че остава да гадаем. Въпреки, че самият Мъск е привърженик на бъдещата “Dogecoin“ цифрова валута, не се и съмняваме, че скоро може да станем свидетели на подобен проект.

Редица анализатори обаче вярват, че в момента в който от Федералния резерв на САЩ намалят лихвите и разхлабят паричната политика, може да се стигне до покачване на цената на бъдещата “Dogecoin“ валута, като сигурен знак, че пазарът на крипто се намира във възход и ще достигне предишните си стойности от преди големия срив преди няколко месеца.

Вашият коментар