ЕС наложи глоба на “Apple”, заради липса на зарядни Leave a comment

В последните месеци все повече се шуми около “Apple”, но не заради поредната иновация или 14-то поколение “iPhone” с бъдещи иновации, а заради мярката, която предприемат и други нейни конкуренти. Избягване на поставянето на зарядно устройство.

От компанията твърдят, че по този начин се спестява натрупването на “електронен“ боклук, а и потребителите на “iPhone” могат да използват старите си, защото буксите са съвместими.

Именно, затова ЕС глоби компанията, защото в Бразилия избягва да доставя зарядни. Това е втора глоба за този регион само за една календарна година. Преди това в Щатите беше наложена глоба от 2,3 млн. евро.

Този път властите наредиха на “Apple” да плати около 20 милиона евро за това, че не включва зарядните при доставката на “iPhone” 12 и “iPhone” 13 през годините. Решението, разбира се не е крайно и може да бъде обжалвано, което вероятно ще стане и през следващите дни.

Припомняме, че още през 2020 година “Apple” спря да поставя адаптер към новите устройство, след премиерата на “iPhone” 12. А по-късно и други производителите последваха тази тенденция.

Вашият коментар