investiciq fabrika za chipove sasht samsung

Фабрика за чипове е най-голямата инвестиция на Samsung в САЩ Leave a comment

Samsung ще изгради нова фабрика за чипове в Остин, Тексас, в която ще инвестира общо $17 милиарда. Това е най-сериозната инвестиция на южнокорейците в САЩ досега, като се очаква да заработи до няколко години. 

Изграждането на фабриката ще започне през първата половина на 2022 г., като се очаква да заработи през второто полугодие на 2024 г. 

Фабриката ще се простира на площ от 5 милиона квадратни метра и общата инвестиция е на стойност $17 милиарда, което включва сгради, машини и оборудване. Проектът ще създаде 2000 високотехнологични работни места и поне 6500 работни места в строителството, пише Reuters. 

Фабриката ще помогне на Samsung да обслужва по-добре нуждите на своите клиенти и ще допринесе за стабилността на световната верига за доставки на чипове, казва Кинам Ким, главен изпълнителен директор на Samsung Electronics Device Solutions Division. 

Samsung е поредният технологичен гигант, който изгражда своя фабрика в САЩ, където договорното производство на чипове се разраства и страната се превръща в стратегически конкурент на Китай. Разбира се, всичко това се случва с подкрепата на президента Байдън. 

Вашият коментар