Флагманската карта на “Intel“ предлага качество на ниска цена Leave a comment

От “Intel“ обявиха анонса на новите си топ флагмански видеокарти, които ще се появяват този октомври. Става въпрос за “Arc A770“, която по думите на компанията трябва да е реална алтернатива на “RTX 3060“ на „Nvidia“, но разбира се без потребителите да дават голяма сума в момента, когато светът е изправен пред рецесия.

Въпреки неуспехите с последните си видеокарти, явно от “Intel“ са си научили урока и този път са тръгнали по правилния път.

Затова от “Intel“ планиран на 12 октомври да анонсират дискретната графична карта “A770”. Тя ще включва до 16 GB GDDR6 памет, тактова честота от 2100 MHz и 32 на брой Xe ядра.

Още преди време от компанията заявиха, че няма да изоставят проекта “Xe”, ясно съзнавайки, че са в конкуренцията на лидерите на пазара “AMD“ и “Nvidia”.

Потребители споделят, че дори “Intel Arc A770” в момента се появява в някой лаптопи в Азия. А да не забравяме, че очакваме и новият настолен мини-компютър “Intel NUC”. Така, че предстоящите анонси от “Intel” със сигурност ще изненадат мнозина.

Имайки предвид, че картата има двойно повече памет спрямо някой топ карти и поддръжка на “DirectX 12”, картата може да се окаже наистина добро попадение в следващите месеци на пазара на графични карти, преборвайки се с конкуренти, но по-скъпи и често не по джоба на потребителите карти.

Вашият коментар