“Garmin“ представи сателитен пейджър Leave a comment

Компанията “Garmin“ представи новото поколение устройства, подобни на някогашните пейджъри. То носи името “inReach Messenger” и има възможност на притежателите му да изпращат текстови съобщения с помощта на сателит. Най-хубавото е, че устройството осигурява комуникация и на отдалечени места, където логично няма Wi-Fi връзка и дори мобилна мрежа и разбира се екран.

Засега устройството е съвместимо с другите продукти на компанията, което включва тexнитe cмapт чacoвници, нaвигaтopи, а също и cмapтфoнитe, paбoтeщи с най-разпространените мобилни операционни системи Android и iOS.

За да започнете да изпращате съобщения, трябва да имате инсталирано приложението на “Garmin“ и да сте на някой от абонаментните планове на компанията. Най-достъпния абонамент предлага възможност на потребителите да изпращат до 10 съобщения на цена от 15 US$/месец, около 80 R$ и 0,50 US$ (~ 2,70 R$) след ограничението.

Компанията си сътрудничи с Международен координационен център за реагиране при извънредни ситуации (IERCC) и е добавила режима „SOS“ , който може да бъде активиран от потребителя в случай на спешност. След това се предава последно засечената локация към властите, които да реагират светкавично.

Най-хубавата част е за накрая. Устройството е затворено в здрав корпус, предпазващ го от удари, сертифицирано е със стандарта “IPX7”, което позволява да устои на потопяване във вода в рамките на 30 минути и разполага с достатъчно мощна батерия, която позволява до месец (28 денонощия) автономна работа.

Цената на устройството е 300 долара.

Вашият коментар