Германия глоби “Telegram“ с 5 млн евро Leave a comment

Германия глоби с близо 5 млн евро операторите на онлайн чата за съобщения “Telegram”, заради нарушаване на германското законодателство.

От Министерството на правосъдието са глобило компанията за куп нарушения на германското законодателство за регулиране на големите онлайн платформи и приложения.

Едното е, че от “Telegram” не създали необходимата правна уредба и протокол, които да докладват за публикуването на всякакво незаконно съдържание в платформата й. Друго обвинения е, че не е посочено нито името на организацията, нито официално лице за контакт на територията на Германия.

Освен това немските регулаторни органи многократно са се опитвали да изпратят цялата правна документация на компанията, която е със седалище в Дубай, но въпреки съдействието от властите в ОАЕ, не са успели.

От “Telegram” си навлякоха неприятности по-рано през годината, след като радикализирани противници на ваксините, използваха приложението, за да атакуват политици и лекари, опитващи се да положат усилия за овладяване на пандемията от COVID-19.

Адвокатското дружество, което представлява компанията “Telegram” в Германия, обаче оспори наложената глоба, като заяви, че няма достатъчно данни и доказателства, които да наложат тези наказателни процедури.

Вашият коментар