Глобиха “Epic Games” с 520 млн долара Leave a comment

Разработчикът на популярната игра “Fortnite”, “Epic Games” са глобени да платят рекордна сума. Тя е в размер на 520 млн. долара, заради това, че незаконно е събирала личните данни на непълнолетни. А, освен това ги е подтиквала да правят допълнителни покупки в играта. Заради това си действие компанията ще олекне с още 275 млн долара. Това прави общата сума, която от “Epic Games” трябва да платят близо 1 милиард долара. Това е една от най-големите и рекордни глоби в IT сектора.

От компанията приеха решението и казаха, че ще променят платежната си система, като ще се добавят двата важни бутона за избор – да/не. Така ще могат потребителите да имат още една допълнителна и предпазва мярка, за да не допуснат непреднамерени покупки. Сред другите промени са възстановяване на сумите, както и няма да бъдат деактивирани акаунтите на играчите.

Предвижда се въвеждане на дневен лимит до 100 долара и то за деца под 13-годишна възраст. За по-голяма сигурност и родителски контрол ще се изисква задължителен ПИН код. Още в началото на декември заваляха съдебни искове срещу “Epic Games” от родителите.

Те твърдят, че компанията е пристрастила децата им към “Fortnite”. Дори има случай, когато дете е прекарало над 7700 часа в играта за период от 2 години.

Сред другите обвинения са, че компанията е затворила едностранно акаунти на играчи, оспорващи наложените такси за плащане и им е наложила доживотен бан.

След излизане на решението, от “Epic Games” заявиха, че ще приемат решението и въз основа на това ще променят общите си условия.

Вашият коментар