“Google” представи наследника на “С++” Leave a comment

Тези дни от  “Google” представиха нов език за програмиране. Той носи името “Carbon”, а в момента е в тест период. Целта му е да замени съществуващия в момента “С++”, а в допълнение и да предложи нови функционалности. Освен това ще спомогне на разработчиците да създават „критичен за производителността софтуер“.

Освен, че “Carbon” поддържа всички предишни характеристики на популярния език “С++”, неговото предимство е, че може да работи с всички предишни кодове, писане на предишната версия, като те автоматично се интегрират в новия програмен език. Което ще улесни мигрирането към него.

През годините компанията създаде няколко програмни езика, но повечето от тях не добиха такава популярност, каквато има “С++”. Например “Dart”, първоначално замислен като нещо като алтернатива на “JavaScript”, не достигна масова популярност до пускането на “Flutter”. Разбира се имаше и успешни проекти като “Golang”, който е създаден с цел подобряване на развитието на сървъри и разпределени системи и оттогава е приет от обществеността.

Всеки желаещ може да изпробва новия програмен език чрез своя браузър, благодарение на онлайн компилатора “Compiler Explorer”.

Вашият коментар