“Google” представи наследника на “С++” Leave a comment

Тези дни от  “Google” представиха нов език за програмиране. Той носи името “Carbon”, а в момента е в тест период. Целта му е да замени съществуващия в момента “С++”, а в допълнение и да предложи нови функционалности. Освен това ще спомогне на разработчиците да създават „критичен за производителността софтуер“.

Освен, че “Carbon” поддържа всички предишни характеристики на популярния език “С++”, неговото предимство е, че може да работи с всички предишни кодове, писане на предишната версия, като те автоматично се интегрират в новия програмен език. Което ще улесни мигрирането към него.

През годините компанията създаде няколко програмни езика, но повечето от тях не добиха такава популярност, каквато има “С++”. Например “Dart”, първоначално замислен като нещо като алтернатива на “JavaScript”, не достигна масова популярност до пускането на “Flutter”. Разбира се имаше и успешни проекти като “Golang”, който е създаден с цел подобряване на развитието на сървъри и разпределени системи и оттогава е приет от обществеността.

Всеки желаещ може да изпробва новия програмен език чрез своя браузър, благодарение на онлайн компилатора “Compiler Explorer”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *