“Google“ разработи изкуствен интелект, пишещ програмен код Leave a comment

От компанията “Google“ правят следващата стъпка в изкуственият интелект. Планира се нов и мащабен проект, който да спомогне за създаването на генератор на код, който използвайки невронна мрежа, сам да създава, пише, редактира и актуализира програмния код.

Това е част от мащабният проект на компанията, която пред следващите години иска да комбинира изкуствен интелект и алгоритъм, който самостоятелно да генерира изображения и други подобни.

Това е в резултата на създадения през лятото проект “Pitchfork”, дело на секретно инжeнерно звено в “Alphabet”. Ако тези имена нищо не ви говорят, спокойно, само ще припомним, че именно те стоят зад създаването на някой от най-големи продукти на компанията, в т.ч “Google Glass”.

Целта е създаденият алгоритъм да изучава различните стилове програмиране и сам да си “намира грешките”, като благодарение на това може бързо и лесно да отстранява проблемите, поддържа качеството и намалява времето и нуждата от постоянно актуализиране на кодовете от инженерите на компанията.

Все още обаче няма детайлна информация, докато е стигнало усъвършенстването на изкуствения интелект.

Вашият коментар