Готвят законопроект, забраняващ „TikTok” Leave a comment

 Все повече в Щатите започва да се говори за забрана на една от най-влиятелните и популярни социални мрежи – “TikTok”. От една страна се явява конкурент на “Facebook” и отнема голяма част от активните и потребители. От друга обаче, редица американски политици изразиха безпокойство по отношение на държавната сигурност. Припомняме, че често обвиняват „TikTok”, че е пряко подчинена на Китайската комунистическа партия.

Дори от ФБР виждат реална опасност да бъдат контролирани и източвани данните на потребители, именно чрез тази социална мрежа.

Въпреки, че реално е собственост на китайския технологичен гигант „ByteDance”.

Към този момент мрежата има над 100 млн потребители.

Щом новината се разчу, от „TikTok” излязоха със становището, че това е политически акт. А, и дори да бъде забранено, това няма да промени сигурността на САЩ. От „TikTok” недоволстват, че спазват всички законови разпоредби в страната. Но, това явно не е достатъчно, защото Конгресът настоява и налага нови и нови правила.

Все повече държави се обявяват в последно време срещу китайската „TikTok” отново със същите мотиви. Сред страните са Индия, Австралия и дори Тайван. Именно, последната е сред най-важните геополитически партньори на САЩ в разработката на чипове, а китайските претенции към острова, все повече сближават двете страни.

Вашият коментар