Хакери удариха “Cisco“ Leave a comment

Компанията “Cisco“ съобщи, че е станала жертва на кибератака, след компрометиране на данните на нейн служител. Заподозрените за удара са хакерите от бандата за киберпрестъпления “UNC2447”. Те са успели да влезнат през Gmail пощата на служителя, която била синхронизирана с браузъра и където се пазели всички данни за вход.  

След това хакерите приложили т.н “сложни гласови фишинг атаки“, успявайки успешно да пробият многофакторно удостоверяване за сигурност. Чрез VPN мрежата, злосторниците успели да влезнат в сървърите на “Citrix“, но от компанията веднага са реагирали на кибератаката и са отблъснали нападателите.

Но само няколко часа след съобщението от компанията, въпросните хакери се включиха и заявиха, че в техни ръце се намират 3000 файла, включващи ценни данни и инженерни чертежи. А цялата база е с обем от 2,75 GB.

Но, “Cisco“ от побързаха да успокоят клиентите си, че техните лични данни са добре защитени и не са попаднали в ръцете на хакерите. А въпросната информация не е първостепенно значение и е в графа “архив”.

Вашият коментар