Хитовата игра “Diablo” се пренася на “Android” Leave a comment

Компанията “Blizzard Entertainment” направи официално съобщение, а изданието Game Informer представи ексклузивно геймплей видео, показващо компютърната версия на предстоящия мултиплейър екшън “Diablo Immortal”, както и коментар на разработчика.

Според директора на играта Уайът Ченг, екипът е решил да пусне версия за персонални компютри, когато е разбрал, че редица геймъри искат да направят това чрез специален емулатор.

“Blizzard” твърдят, че “Diablo Immortal” е предимно мобилна развлекателна игра, адаптирана за компютър. Тя разполага с поддръжка на геймпад, клавиатура и мишка, включително т .нар. “WASD управление” с клавиатура и умален интерфейс.

Видеоклипът, разкрит от Game Informer, съдържа над 20 минути нови кадри от “Diablo Immortal”, включително сегменти, показващи мобилна версия, версия за компютър, както и двете версии на един и същи екран.

Играчите могат да избират между различни персонажи – варварин, кърстоносец, ловец на демони, монах и дори магьосник, като целта е да се преминат осемте кръга на ада, избивайки без пощада адовите чудовища. За да е още по-незабравимо преживяването, играчите ще могат да играят рамо до рамо заедно.

“Diablo Immortal” ще бъде пусната на 2 юни за iOS и Android. За персонален компютър отворената “бета” ще започне в същия ден. Обещана е кръстосана игра и прехвърляне на напредъка между платформите, както и пълна версия след приключване на тестовете.

Вашият коментар