“HP” обновява серията лаптопи “Dragonfly” Leave a comment

Началото на годината е време за изненади от топ технологичните производители. И къде стават чудесата? Естествено на изданието CES 2023 (Consumer Electronics Show ). Тук посетителите и любителите на новите технологии могат да се насладят на последните технологии и да видят бъдещи иновации. 

Всички големи компании в бранша се опитват да грабнат окото на потребителя. 

В предишните две части, ви запознахме с “Nvidia” и “Intel”. Сега е ред да отдадем дължимото на компанията “HP”. От “Hewlett-Packard” са готови с новите си продукт.

Първият е 14-инчов лаптоп от серията “Dragonfly”. Устройството работи под “Windows” и е оборудвано с процесор “AMD Ryzen” 7 7736U. Мониторът е разделителна способност 1920 × 1200 пиксела и е защитен от закаленото стъкло “Gorilla Glass”. 

Има и допълнителна предна 5-мегапикселова камера. Лаптопът е оборудван с тъчпад, 2x USB4 Type-C и 1x USB 3.2 Type-C.

Според желанията на клиента, версията може да се ъпгрейдне с 32 GB LPDDR5 RAM памет и SSD диск с капацитет 512 GB или 1 TB. 

От “HP” са внедрили в новите си устройства т.н технология “Platform Management Framework” (PMF), която е разработена в сътрудничество с “AMD” . С нейна помощ потребителите могат да извлекат максимума от системата и да бъдат спокойни за любимото си устройство. Това е благодарение на комбинацията от високопроизводителен хардуер и ефективна охладителна система.

Вторият модел е “Dragonfly Pro Chromebook”. Той разполага с по-скромни хардуерни възможности, но е достатъчен за офис работа и забавлениe. Оборудван е с процесор “Intel Core” i5-1235U от 12-то поколение. Разполага с 16GB LPDDR5 памет. 

“Dragonfly Pro Chromebook”

Общият обем на диска е 256GB SSD. Екранът е с разделителна способност 2560 × 1600 пиксела, яркост от 1200 cd / m 2  и 8-мегапикселова камера.

По отношение на портовете, тук намираме 4 броя “Thunderbolt 4” порта. 

Очаква се “Dragonfly” да бъде пуснат в продажба през пролетта на тази година. Все още обаче няма конкретна информация за цената.

Вашият коментар