“Huawei MatePad Paper” променя правилата на играта Leave a comment

Светът постоянно се променя и адаптира. Днешните технологии, утре вече са морално остарели. Сякаш беше вчера, когато компанията “Apple” направи революция в света на смартфоните със своя “IPhone”. Но, колкото и да е модерно едно устройство, то изморява очите. Досега нямаше таблет или смартфон, които освен щадяща технология, да предлага и т.н Е-link екран, подобен на този в електронните книги.

А в забързаното ежедневие, хората все по-често остават свързани с близките си единствено във виртуалното пространство. Сред последните технологични иновации е и новият продукт на “Huawei”. Таблетът “Huawei MatePad Paper” е тук, за да промени правилата на играта. Компанията представи първият в света таблет с електронно мастило (E Ink).

Дисплей

“Huawei MatePad Paper” идва с операционната система “HarmonyOS 2.0”. Интерфейсът е направен по поръчка за този таблет с електронно мастило и въпреки че запазва някои от жестовете като плъзгане вляво отгоре за известия и плъзгане отгоре вдясно за контролния панел, има различен начален екран. Той подчертава всички най-нови бележки, входяща кутия, книги и срещи в календара. Вляво има лента с настройки, която има бърз достъп до потребителския профил, настройките, книгите и всички приложения като AppGallery, браузъри, игри и системните като калкулатор, календар, файлове, облак и оптимизатор на приложенията.

Дизайн

Дисплеят на устройството е сертифициран по “TÜV Rheinland Paper Like Display”, което доказва, че то разполага с щадят за четене екран. Дисплеят е 10.3 инчов “FullView”. Освен това потребителите може да използват таблета като допълнително устройство за компютър, чрез което да прехвърлят директно файловете си. По този начин отпада нуждата от имейл клиент или приложения от трети страни.

Стилус като никой друг

Таблетът “Huawei MatePad Paper” разполага със специална писалка- стилус “Huawei M-Pencil” . Той е 2-ро поколение и поддържа до 4096 степени на натиск. Благодарение на това се създава усещането, сякаш пишете върху истински лист хартия. Незаменим помощник при воденето на записки. Независимо дали пишете или възпроизвеждате аудио файл, всичко това се прехвърля в устройството под формата на текстов файл.

Безкомпромисна производителност и звук

Съчетавайки мощта на таблета и екрана на електронна книга, новият таблет съчетава най-доброто от двете технологии. За безпроблемното изживяване при четене и писане се грижи мощният процесор. Благодарение на големият капацитет на батерията, “Huawei MatePad Paper” осигурявана до 6 дни пълноценно сърфиране и до 4 седмици в режим на готовност. Помислено е и за сигурността, като устройството се отключва чрез пръстов отпечатък. По този начин данните и поверителността на потребителите са защитени напълно.

Вашият коментар