Идва нов революционен Bluetooth стандарт Leave a comment

         Днес ” Bluetooth” технологията се намира във всяко устройство и променя начина по който комуникираме с устройствата си.  Преди няколко години се говореше усилено за нов Bluetooth стандарт. Ставаше въпрос за т.н “Bluetooth LE Audio”.

        Сега вече тя е реалност. Благодарение на нея се обединяват в едно всички версии и спецификации на въпросната технология. Макар, че още през 2020 година технологията трябваше да бъде въведени в новите устройства, разпространението на коронавируса саботира тези усилия.

        Мнозина специалисти вече прогнозират, че до края на тази година “Bluetooth LE Audio” вече ще започне да се налага на пазара и скоро ще стане неразривна част от ежедневието ни. На първо място говорим за новия кодек “LC3“. Благодарение на него се създава по ефективно безжично аудио предаване и подобрява звуковите качества на това, което слушате. А освен това се пести и батерията на включените устройства, защото новата технология е енергоефективна.

        Сред най-вълнуващите функции на “Bluetooth LE Audio” еAuracast”. Благодарение на нея се дава възможност за свързване на два броя слушалки към едно устройство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *