Идва нов революционен Bluetooth стандарт Leave a comment

Днес ” Bluetooth” технологията се намира във всяко устройство и променя начина по който комуникираме с устройствата си.  Преди няколко години се говореше усилено за нов Bluetooth стандарт. Ставаше въпрос за т.н “Bluetooth LE Audio”.

Сега вече това е реалност. Това дава възможност да се обединят в едно всички версии и спецификации. Макар, че още през 2020 година “Bluetooth LE Audio трябваше да бъде въведени в новите устройства, разпространението на коронавируса саботира тези усилия.

Мнозина специалисти вече прогнозират, че до края на тази година “Bluetooth LE Audio” вече ще започне да се налага на пазара и скоро ще стане неразривна част от ежедневието ни. На първо място говорим за новия кодек “LC3“. Той създава по ефективно безжично аудио предаване и подобрява звуковите качества на това, което слушате. А освен това новата технология е енергоспестяваща, така, че се щади батерията на включените устройства.

Сред най-вълнуващите функции на “Bluetooth LE Audio” еAuracast”. Тя дава възможност за свързване на два броя слушалки към едно устройство.

Вашият коментар