Илон Мъск се отказва от придобиването на Twitter Leave a comment

Ексцентричният мултимилиардер и собственик на “SpaceX” Илон Мъск обяви, че се отказва от плановете си за закупуване на социалната мрежа “Twitter“. Това става ясно след писмо до Комисията по ценни книжа и борси в САЩ. Като основна причина той изтъква, че сделката на стойност 44 милиарда долара няма да е възможно, защото от “Twitter“ не са изпълнили някой важни условия.

Но най-важното от тях е да бъде предоставена точна и обективна информация колко точно са фалшивите профили. От там са заявили, че социалната мрежа наблюдава не повече от 5% на фалшивите акаунти. След обстойна и щателна проверка от екипа на Мъск обаче са установили, че това не отговаря на истината.

По техни данни броят е над 20%, което се размива драстично с предоставената информация. Това автоматично е спряло сделката, която се очакваше с голям интерес, но и притеснение мнозина в този сектор.

От офиса на Мъск обвиниха “Twitter”, че освен подвеждащата информация, често по време на преговорите са игнорирани и други запитвания по детайлите на сделката, което е предоставило една непълна картина на реалната обстановка и стойност на социалната мрежа.

След провала на сделката, от “Twitter” не останаха длъжни на Мъск и заявиха, че ще заведат съдебно дело за пропуснати ползи. Като по този начин се надяват съдът да отсъди в тяхна полза и да принуди Мъск да изпълни сключеното споразумение.

Вашият коментар