Илон Мъск ще съкрати 50% от служители на “Twitter“ Leave a comment

Войната между Илон Мъск и социалната мрежа “Twitter“ може би вече е към края си. След поредица взаимни обвинения, последваха и искове между двете страни. Той имаше претенции, че компанията умишлено е прикрила някой цифри в отчетите и те далеч не са толкова блестящи, както ги е представила компанията.

Въпреки това двете страни постигнаха принципно споразумение. Съдът нареди на ексцентричният милиардер в срок до 28 октомври да изпълни условията по договора и да финализира сделката за закупуване на “Twitter“ на стойност 44 млрд долара.

Но, осъществяването на сделката е само едната страна на монетата. Илон Мъск планира драстично да намали персонала на компанията.  Според сегашните планове трябва да бъде съкратен близо 25% от текущия персонал, надявайки се да бъде намален бюджета за заплати с около 800 млн долара. Това означава, че от сегашните 7500 души трябва да останат около 2000 души до края на 2023 година.

Освен всичко друго Мъск вече е готов и с бизнес план. Той предвижда компанията в срок от две години да удвои приходите си. Дори вече е изготвен бизнес плана с конкретните стъпки, които трябва да се приложат. Репутацията на Мъск е достатъчна да привлече големи имена в бизнеса. И работи много добре за него. Вече редица големи инвеститори я подкрепят. Сред тях личат имената на инвестиционните посредници от “T. Rowe Price“ и “TPG“ (Texas Pacific Group).

Вашият коментар