“Instagram” пусна функция за издирване на изчезнали деца Leave a comment

Ако всеки знае, че на 1 юни честваме Деня на детето, то са малко хората, които знаят каква дата е 25 май. За съжаление на този ден се отбелязва Международния ден на безследно изчезналите деца. В тази връзка компанията “Instagram” реши да стане част от тази инициатива и да пусне нова функционалност в сайта си.

Тя се казва “Amber Alerts” и  позволява на потребителите на приложения да виждат и споделят вести за изчезнали деца в техния регион.

Програмата стартира преди 26 години, като чрез сигнали по радио, вестници и телевизия се издирват изчезнали деца. Сега с развитието на интернета и силата на социалните мрежи и каналите за споделяне, функцията ще даде по-голям шанс да бъдат открити поне част от попадналите в графата “безследно изчезнали”.

Потребителите веднага ще могат да получават нотификацията за издирваното дете, след като полицията активира опцията “Amber Alerts” в Instagram канала.

Самата публикация ще съдържа както снимка на изчезналото лице, така и кратка информация къде е било видяно за последно и всякаква друга налична информация, която ще помогне за намирането му. Ще можете да споделите сигнала с приятелите си и ако някой успее да види изчезналото лице, “Instagram” предоставя телефонен номер, на който можете да се свържете с местното полицейско управление.

Считано от 1 юни ще започне масовото разпространение на програмата в “Instagram”, а през следващите седмици ще бъде налична за множество държави, в т.ч и България.

Вашият коментар