Intel анонсира мощен флагмански чип за лаптопи Leave a comment

От “Intel” представиха новият си флагмански чип. Той носи името “Intel Core HX”. Едновременно мощен и също толкова икономичен, новият продукт на компанията е предназначен за устройствата, които изискват най-много енергия – лаптопите. Така, че без значение за какво използвате устройството си – гейминг, програмиране или просто сърфиране, резултатите са повече от перфектни. Според производителя, новият чип не само, че има възможност за овърклок на паметта или ядрата, но и осигурява до 65% по-висока производителност при многонишковите натоварвания.

Компанията е вградила хибридна архитектура, включително и функция, наречена “Thread Director”. Благодарение на нея, системата насочва изчислителната мощ там, където имате най-голяма нужда от нея, а същевременно по-нискоенергийните задачи продължават да обработват данните и не се товари системата. Новите хибридни чипове разполагат с 16x пpoцecopни ядpa и 24 нишки. Като тук трябва да отбележим, че при най-бързите ядра, тактовата честота е 2,3 GHz, а възможният овърклок е до 5 GHz. При икономичните ядра честотата достига 1,8 GHz, като има възможност тя да бъде увеличена до 3,6 GHz.

Чиповете вече поддържат не само новият PCIe 5.0 стандарт, но и оперативна памет до 128 GB и до без значение дали паметта на компютъра ви е DDR4 или DDR5. Все пак говорим за преносими устройства, така, че според производителя е по-важно изпълнението на работните задачи пред дългия живот на батерията.

С новият продукт на компанията, потребителите ще имат една пълноценна професионална работна станция, която ще им даде възможност да извлекат максимума от работния процес, за да завършат в срок зададените задачи.

Най-хубавото е, че новите чипове ще поддържат последната версия на стандарта за безжични мрежи – WI-Fi 6E. Няма да ни се налага да чакаме дълго, за да видим новият чип в действие. По последна информация още това лято редица от топ производителите като Lenovo, HP, ASUS са заявили, че новият процесор ще бъде част от бъдещето им портфолио.

Вашият коментар