Intel анонсира мощен флагмански чип за лаптопи Leave a comment

От “Intel” представиха новият си флагмански чип. Той носи името “Intel Core HX”. Едновременно мощен и също толкова икономичен, новият продукт на компанията е предназначен за устройствата, които изискват най-много енергия – лаптопите. Така, че без значение за какво използвате устройството си – гейминг, програмиране или просто сърфиране, резултатите са повече от перфектни. Според производителя, новият чип не само, че има възможност за овърклок на паметта или ядрата, но и осигурява до 65% по-висока производителност при многонишковите натоварвания.

Компанията е вградила хибридна архитектура, включително и функция, наречена “Thread Director”. Благодарение на нея, системата насочва изчислителната мощ там, където имате най-голяма нужда от нея, а същевременно по-нискоенергийните задачи продължават да обработват данните и не се товари системата. Новите хибридни чипове разполагат с 16x пpoцecopни ядpa и 24 нишки. Като тук трябва да отбележим, че при най-бързите ядра, тактовата честота е 2,3 GHz, а възможният овърклок е до 5 GHz. При икономичните ядра честотата достига 1,8 GHz, като има възможност тя да бъде увеличена до 3,6 GHz.

Чиповете вече поддържат не само новият PCIe 5.0 стандарт, но и оперативна памет до 128 GB и до без значение дали паметта на компютъра ви е DDR4 или DDR5. Все пак говорим за преносими устройства, така, че според производителя е по-важно изпълнението на работните задачи пред дългия живот на батерията.

С новият продукт на компанията, потребителите ще имат една пълноценна професионална работна станция, която ще им даде възможност да извлекат максимума от работния процес, за да завършат в срок зададените задачи.

Най-хубавото е, че новите чипове ще поддържат последната версия на стандарта за безжични мрежи – WI-Fi 6E. Няма да ни се налага да чакаме дълго, за да видим новият чип в действие. По последна информация още това лято редица от топ производителите като Lenovo, HP, ASUS са заявили, че новият процесор ще бъде част от бъдещето им портфолио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *