Изкуствен интелект създава самостоятелно сценарии Leave a comment

Благодарение на изкуственият интелект, много индустрии могат да създават нови материали и дори киното да прави цял филм. Точно за последното днес ще ви разкажем. Чрез съчетаването на невронна мрежа и изкуствен интелект, вече може да създадете цял сценарии за филм. Не вярвате?

Името на новата технология е  “Dramatron“. Тя обединява в цели сложни изречения отделни думи, така, че да се получи смислен диалог накрая. Разработчиците на проекта обаче не спират до тук. Те успели да накарат програмата да изгради детайли и сложни описание на цели местност и ситуации. Доста впечатляващо нали?

Макар, че по всяко време може да се намесят редакторите, в пробния вариант това не се е наложило. Системата сама е изградила цялостния сюжет и разказала цялата сюжетна линия от край до край. При това няма и да разберете, че подобен сценарии е дело на изкуствен интелект, а не на жив и талантлив продуцент.

Разбира се системата ви дава и черновата, която да бъде прегледана, редактирана и одобрена от хората, в случая сценаристите. Така се избягват всякакви признаци за случайно или не плагиатство. А, това със сигурност спестява и доста по-нататъшни проблеми.

Мнозина виждат в бъдещият проект възможност за даване на работни идеи, които да бъдат разработени основно. А, това може да постави нова ера на качествени филми, които да излязат от стандартните клишета, които виждаме в последните години.

Вашият коментар