Източиха над $2 милиона от “Mirror Protocol” на “Terra” Leave a comment

След хакерска атака над “Mirror Protocol” на “Terra”, потребители съобщават, че са източени активи за над 2 милиона долара. Става въпрос за следните криптовалути – mBTC, mETH, mDOT и mGLXY.

Потребител от форума на компанията “Terra Research Forum”, с никнейм “FatMan” обяви, че хакерите целенасочено атакуват системата, като подават грешка при ценообразуването и по този начин повишават изкуствено цената на определени криптовалути. За пример, при атака срещу криптовалутата “Terra Luna Classic”, се повишава изкуствено цената до 5 UST, а всъщност тя е под няколко микроцента. По този начин нападателят може да прибере до 1 млн долара.

Друг потребител смята, че положението ще продължава да се влошава с напредване на кибер атаките срещу платформата за цифрова валута, като дори не е изключено да бъдат източени всички активи при изкуствено завишаване на цената.

Все още няма официално съобщение от екипа на “Mirror Protocol”. Но, както се казва в поговорката – “Мълчанието е знак за съгласие”. Така, че нищо чудно да се окаже прав, а до момента няма действия от страна на екипа на платформата, с което да потвърдят, че поне се работи по отстраняване на проблема.

Потребителят “FatMan” призова екипа по поддръжката да действа незабавно, за да не се случат непоправими вреди и системата да се срине, което ще доведе до загуби за мнозина. Мнозина пък потребители съветват компанията да прибегне до актуализиране на цената на криптовалутата.

Комисията по ценни книжа веднага реагира на проблемите при криптотърговеца и обяви, че ще проведе разследване, като посъветва мнозина от потребители на виртуалната валута незабавно да я обърнат в долари по курса за деня.

Това може би са последните мигове на виртуалната валута “Terra”, която в последно време се срина драматично до няколко цента и може би е въпрос на време да престане да съществува, за разлика от широко разпространения и радващ се на потребители, биткойн.

Вашият коментар