Как да поставим плъгин за покупка с отложено плащане Leave a comment

Много хора предпочитат да закупят желания от тях продукт, но да заплатят за него по-късно. Ако искате да подобрите бизнеса си, може да добавите подобна опция за клиентите в WordPress сайта си. Но, преди да видим как бързо и лесно да поставите въпросните плъгини в сайта си, нека се запознаем с различните видове.

Купете сега, платете по-късно (BNPL)

Това представлява вид краткосрочно финансиране, което предоставя възможност на клиентите да купуват артикули от вашия уебсайт и да ги платят в бъдеще на вноски. По този начин може да увеличите продажбите си и да повишите доверието в магазина си от страна на клиенти, които нямат възможност да платят цялата сума накуп.

Най-хубавото за вас е, че вие ще получите цялата сума в момента на покупката. Рискът се приема от доставчикът на услугата (BNPL) , който на своя отговорност поема риска да не си получи плащането и спомага същевременно срещу измами.  Нещо, което не е гарантирано за търговците при традиционните планове за заплащане.

Предимства

 • Множество възможности за плащане

По този начин може да контролирате нещата и да дадете сигурност на клиентите си, които оценявайки тази възможност за отложено плащане, имат по-голям шанс отново да пазаруват от вас;

 • Намалява рисковете от измама

Използването на реномиран доставчик на услугата “BNPL” може да намали риска от измама с плащанията.

 • Шанс за по-голям паричен поток

Използвайки решението “BNPL” така помагате на себе си, както и на клиентите. Те могат да пазаруват по-често и повече продукти от вас, а същевременно да ги таксувате допълнително за артикули, но на разсрочено плащане.

Например, вместо един клиент да похарчи наведнъж $700, той може да го направи на разсрочено плащане, например на 10 вноски по $70, а същевременно хората харчат така повече пари за по-продължителен период от време, а не да правят еднократен голям разход.

Как да изберете доставчик?

За да избере правилният доставчик, трябва да имате в предвид няколко неща:

 • Кредитни лимити

Всеки клиент има различен лимит на сумата, която може да похарчи. От значение е какво е кредитното му досие и колко добре е успял да погаси предишните си лимити (има ли просрочия и дали е надежден платец).

Изберете доставчик, който може да даде на клиентите ви достатъчно голям кредит, за да осъществят покупките си и въз основа на това определете средния размер на сумата, която би могла да се отпуска.

 • Условия за погасяване

Благодарение на по-горе споменатата възможност за отложено плащане, доставчиците предлагат различни планове за плащане и условия, които могат да продължат от няколко седмици до няколко години.

Така, че ако имате бизнес клиенти, трябва да им предоставите по-дълъг период от време, за да погасят дължимата сума, която със сигурност е по-висока от тази на физическите лица (например вноска на 12 месеца).

Плъгини за покупки със забавено плащане

Няколко са вариантите за плъгин, благодарение на който да да се осъществи отложеното плащане в сайта ви.

      WP Simple Pay

Това е един от най-добрите плъгини в WordPress, които позволяват заплащането на закупеният в момента продукт да се отложи във времето. Най-хубавото е, че може да настройте лесно формата за плащане посредством плъгина и то без прилагането на последваща количка за плащане или сложни бизнес процеси.

    Функции:

 • Възможност за интегриране на кодове за купони;
 • Добавяне на бутони за плащане посредством “Apple Pay” и “Google Pay”;
 • Възможност клиентите да се разплащат чрез абонаменти планове;
 • Предварително създадени шаблони за формуляри;
 • Добре интегриран с Elementor и Divi;
 • Възможност за алтернативни методи на плащане;

  Цена:

       WP Simple Pay е премиум плъгин, чиято цена започва от $99/година и е с включена 14-дневна cash-back гаранция за връщане на парите.

       WPForms

Това е лесен и гъвкав премиум плъгин, който дава възможност отново да приложите правилото “купи сега, плати по-късно”. Бърз, лек и най-вече мощен вариант за интеграция във вашия магазин. Тази добавка ви предоставя много възможности за избор и функции по отношение на проектирането на бъдещите формуляри за плащане. Системата е съвместима с варианти като “Stripe”, “PayPal” и “Squire”.

   Функции

 • Възможност за разнообразни шаблони за създаване на формуляри за поръчка;
 • Възможност за създаване на кампания за дарения;
 • Възможност за работа с лесен конструктор, който дава възможност за придърпване и поставяне на желаните от вас шаблони;
 • Периодични плащания на Stripe.
 • Създавайте формуляри като анкети, целеви страници, чат;

  Цена:

Той може да бъде ваш срещу $99/година с 14-дневна безплатна опция за ползване и възможност за връщане на парите, ако не сте доволни от приложението.

Поставяне и активация на плъгина

Може би най-същественият въпрос е как да инсталирате и активирате плъгина?

Стъпка 1:

 • Влезте в таблото за управление на WordPress.
 • Отидете на Plugins > Add New
 • Потърсете приставката WP Simple Pay в полето за търсене.
 • След като намерите приставката, щракнете върху бутона Инсталиране , за да инсталирате приставката.
 • След инсталирането щракнете върху Активиране и това ще активира приставката на вашия WordPress сайт.

След като инсталирате приставката, отидете в съветника за настройка. С негова помощ лесно ще създадете акаунт в Stripe и да го свържете към вашия уебсайт.

Стъпка 2: Свържете WordPress към Stripe

След като стартирате съветника за настройки, ще бъдете насочени да създадете нов акаунт в Stripe или да свържете вече съществуващия акаунт към WordPress.

Кликнете върху Connect With Stripе и въведете имейла си или ако вече имате акаунт, лесно го свържете с WordPress.

Внимание!

Внимателно обърнете внимание на формуляра, защото той ще създаде временен акаунт в Stripe. И не може да бъде възстановен или превключен към режим на живо!

Стъпка 3: Създайте формуляр за купуване сега, плащане по-късно

Сега ще имате разнообразие от шаблони на формуляри за приемане на плащания на вашия уебсайт. Услугата дава две възможности: Купете сега: Afterpay/Clearpay и Платете по-късно: Klarna.

В момента Klarna се предлага в следните държави: Белгия, Дания, Франция, Германия, Дания, Естония, Финландия, Ирландия, Италия, Литва, Холандия, Латвия, Холандия, Норвегия, Испания, Швеция, Словакия, Словения, Обединеното кралство и Съединените щати.

Докато Afterpay/Clearpay е достъпен за потребители на Stripe в следните държави: Австралия, Канада, Италия, Нова Зеландия, Франция, Ирландия, Италия, Обединеното кралство и Съединените щати.

Най-хубаво е,че можете да настроите форма за плащане, която работи с Klarna или Afterpay/Clearpay за минути, като използвате WP Simple Pay и няма дълъг и муден процес при подписване на документите и чакане за одобрение.

Изберете шаблона на формуляр Klarna (Купете сега, платете по-късно), за да създадете формуляр за плащане с Klarna. В противен случай изберете формуляр Afterpay/Clearpay (Купете сега, платете по-късно).

Конфигурациите са подобни както за Klarna, така и за Afterpay. Но трябва да закупите платена версия на плъгина, за да използвате тези шаблони.

Можете също така да конфигурирате вашия формуляр и да промените описанието на вашия формуляр чрез общата настройка.

По подразбиране е зададен тип Форма за плащане на място . Можете обаче също да го промените на форма за плащане извън сайта.

По същия начин можете да персонализирате страницата си за успешно плащане с WP Simple Pay. Можете да избирате между конкретна страница от вашия сайт или да пренасочите потребителите си към външен URL.

За да видите цената по подразбиране, щракнете върху опцията за плащане от дясната страна. Тук можете да редактирате режим на плащане, опции за цена и сума според вашите нужди.

Също така можете да дадете възможност за избор между абонаментно плащане и еднократно плащане.

Стъпка 4: Публикуване на готовия формуляр

След като вашите формуляри за плащане са готови, трябва да ги добавите към уебсайта си и да ги направите публични.

Внимание: Винаги тествайте формуляра, преди да го направите публичен. Можете да превключвате между тестов и режим на живо за вашия сайт за всяка форма на плащане.

След като вашите формуляри за плащане са готови, трябва да ги добавите към уебсайта си и да ги направите публични.

Винаги тествайте формуляра, преди да го направите публичен. Можете да превключвате между тестов и режим на живо за вашия сайт или всяка форма на плащане.

Изберете формуляра, който сте създали, и щракнете върху Публикуване . С това сте готови да предоставите на потребителите си готов темплейт, чрез които да взаимодействат, правят покупки и плащат.

Вашият коментар