Как да продаваме онлайн във “WooCommerce“ Leave a comment

В днешно време, комбинирането на “WordPress” сайт с “WooCommerce”, дава възможност за популяризиране на услуги и продажби.

Благодарение на отворения си код, “WooCommerce” предоставя многобройни плъгини за персонализиране на онлайн магазина.

В тази статия ще разгледаме как да продавате услуги онлайн и да улесните работата си, благодарение на възможностите за автоматизиране на продажбите.

За целта ще ви представим някой плъгини, които да отговорят на потребностите на магазина ви.

Как да конфигурирате WooCommerce да продава услуги онлайн

Именно “WordPress” и “WooCommerce” целят да опростят процеса на продажба на всички видове артикули. (дори и ако са нематериални).

Избор на подходящият плъгин

Има четири плъгина, които са идеалния избор според вида на услугата:

–       Членство

–       Абонамент

–       Продуктови добавки

–       Резервации

    Продажба на абонаментни услуги с периодично плащане с WooCommerce

Тази услуга е подходяща за онлайн курсове. Тук плъгинът предлага две основни и полезни функции – за “Членство”, позволяващ ексклузивни материали след покупка и “Абонамент” – позволява да настроите повтарящи се плащания (ежедневни, седмични, месечни , годишно и т.н.) в зависимост от абонаментния пакет, който предоставяте.

След като приключите със създаването на вашите материали за курса, ще трябва да настроите продукта, който вашите клиенти ще закупят, за да имат достъп до него. За да започнете, инсталирайте “Membership” и активирайте приставката.

След това можете да продължите към страничното меню YITH > “Членство”, за да намерите всички настройки.

Когато сте избрали курса, който желаете, разгледайте различните конфигурации. В края можете да видите секциите на уебсайта, до които купувачът ще има достъп при закупуване на курса.

На този етап ще имате какво да предложите, което при покупка ще позволи на клиента да се присъедини към един вид „клуб“. Продуктът обаче ще има установена цена и ще бъде структуриран по следния начин:

Ако предлагате курсове и искате да таксувате клиентите с периодична такса, която е по-ниска от първоначалната цена, можете да използвате приставката за абонамент. Този плъгин е ясен и лесен за използване. След като бъде инсталирана и активирана, ще намерите функцията в секцията „Данни за продукта“.

Ако желаете, можете да включите общата цена към периодичен абонамент. Важно е да бъде отбелязано, че клиентите имат възможност да анулират споразумението за плащане, ако не желаят да продължат да използват услугата.

Освен това можете да дадете избор за закупуване на целия курс с едно плащане, като се възползвате от различните характеристики на продукта.

 

 

Продуктови добавки, за добавяне на опции към услугите

Когато искате да продавате онлайн услуги може да използвате продуктови плъгини за услуги. Те предлаган гъвкавост при създаване на страница за електронна търговия. Този полезен инструмент предлага гъвкавост при създаване на вашата страница за продажби в електронната търговия; без значение какъв тип продукт или услуга предлагате.

След като сте инсталирали и активирали приставката, отидете на:

YITH > Продуктови добавки и допълнителни опции

От там може да създадете раздел с всички допълнителни опции, които искате да създадете към офертата за продуктовата ви страница. Например: ако предлагате услугите си като копирайтър, в допълнителните опции към услугата може да добавите:

  • Стил на писане – Предлага се чрез поле за избор, в което клиентът може да избира.
  • Дължина на артикула – Същата, с различни дължини за избор.
  • Приспособяване на статията към SEO – квадратчето за отметка е идеално за избора.
  • Дата на доставка –поле, което позволява на клиента да избере какво предпочита.

След като бъде конфигуриран, продуктът ще изглежда така:

Продажба на услуги за резервация с WooCommerce

Можете да продавате услуги и в случая говорим за резервации. Можете да използвате именно плъгина за резервиране, който е идеалното решение и е лесен за използване.

След като приставката е настроена и стартирана, ще видите допълнителен тип продукт в менюто с данни за продукта – „Продукт за резервация“. Тази опция ще ви даде достъп до всички съответни функции и настройки:

С този плъгин можете лесно да определите кои дни са налични за резервация, което ви позволява да създадете безпроблемна, автоматизирана система, която е съобразена с нуждите на клиента:

Заключение

С помощта на WooCommerce можете да създадете система, която е подобна на тази, която използват големите фирми и която клиентите предпочитат. Това ще придаде на вашата марка по-професионална и удобна за клиента привлекателност.

Вашият коментар