Как да създадeте WooCommerce подаръчни ваучери Leave a comment

Искате да предлагате ваучери за подаръци във вашия WooCommerce магазин? Няма проблем. Днес ще ви покажем чрез кратко ръководство, как да направите това.

Защо подаръчната карта е добра идея?

 • Увеличава продажбите – Потребителите са мотивирани да харчат повече, а това увеличава приходите ви;
 • Привлича нови клиенти – Не забравяйте, че доволните клиенти водят нови клиенти. Особено, ако говорим за семейства, които често пазаруват. Това може да привлече клиенти, които досега не са пазарували от магазина ви;
 • Удобство: Това е гъвкаво решение. Подаръчният ваучер е най-доброто решение, вместо да подарите на човека, нещо, което няма да му е от полза;
 • Лоялност: Клиентите, които получават ваучери за подарък, може да се върнат във вашия магазин, за да направят повече покупки, което може да помогне за установяване на лоялност на клиентите и стимулиране на повторен бизнес.

Най-добрите плъгини за целта:

Най-лесният начин да създадете карта за подарък е като използвате специален плъгин . Можете да правите карти за подарък без ръчна промяна на кода в рамките на няколко секунди. Този раздел ще ви покаже два от популярните добавки, които можете да използвате.

 1. “PW Woocommers Gift Cards”

Това е един от най-популярните инструменти за създаване на подаръчни карти. Това е много мощен плъгин, с който можете лесно да настроите и предложите адаптивни дизайни, които вашите клиенти ще харесат.

Той позволява на клиентите да купуват ваучери за подаръци, като избират сумата, получателя и съобщението по време на плащането. Също така клиентите могат бързо да осребрят своята отстъпка при плащане с добавената сума след облагане с данъци. Новият баланс дори ще бъде показан в количката и страниците за плащане.

Освен това има интуитивна система шаблони за имейл, с чиято помощ можете лесно да изпращате елегантни и професионално изглеждащи имейли за доставка до вашите клиенти. Това улеснява следенето на вашите покупки и управление на наличния инвентар.

Характеристика

 • Лесна за използване система за имейл шаблони
 • Опции за плащане на гости
 • Създаване с едно кликване
 • Позволете на клиентите да задават персонализирани суми
 • Клиентите могат да осребрят кодовете при плащане

Ценообразуване

PW WooCommerce Gift Cards е безплатна добавка . Можете да изтеглите безплатната версия от хранилището . Премиум версията започва от 79 USD на година за един лиценз за сайт и включва една година актуализации и поддръжка.

2. Give Up!

Едно от най- добрите подаръчни плъгини за ваучер.Може лесно да се интегрира с вашия онлайн магазин и социални мрежи мрежи с минимални усилия. Това е най-рентабилният начин за продажба на ваучери за подарък, тъй като плъгинът взима само определена такса след всяка успешна продажба.

Също така позволява да бъдат създаване атрактивни и персонализирани дизайни с вашата марка и лого. Можете да избирате измежду стотици красиви и уникални дизайни или да създавате свои дизайни с предварително определени суми. Освен това плъгинът също така има опцията да позволи на клиентите да въвеждат своите персонализирани суми.

Ще получите пълно плащане веднага чрез напълно автоматизиран процес, след като покупката бъде направена. Клиентите могат да плащат с помощта на дебитни или кредитни карти и други опции за плащане като “Google Pay” или “Apple Pay”.

Характеристика

 • Създавайте уникален дизайн, който отразява вашата марка или бизнес
 • Поддържа множество валути и езици
 • Проследявайте продажбите си въз основа на осребрени, изтекли или все още активни карти за подарък
 • Автоматична доставка до имейли на клиента
 • Удобен за социални медии и лесна интеграция

Цена:

Това е безплатен плъгин . Можете да изтеглите плъгина от официалното хранилище, но дължите фиксирана такса от 3,49% за всяка продажба на подаръчна карта

След като разгледахме двата плъгина, сега да обърнем внимание и как сами да ги създадем!

1) Инсталирайте и активирайте приставката

Първо влезте в таблото за управление на WordPress и отидете на Plugins > Add New . След това потърсете плъгина “PW WooCommerce Gift Cards”, инсталирайте го и го активирайте.

2) Добавете нов продукт с карта за подарък

Отидете на WooCommerce > PW карти за подарък и щракнете върху  Създаване на продукт с карта за подарък .

Подаръчният ваучер ще бъде създаден скоро.

Сега отидете на Продукти > Всички продукти в админ панела, където можете да намерите своя новосъздаден продукт. Кликнете върху Редактиране , за да започнете да редактирате елемента.

Можете да промените заглавието, описанието, изображението и цената.

Ще забележите също, че типът на данните за продукта е зададен като PW Gift Card на страницата за редактиране на продукта.

Можете също така да добавите атрибути и вариации в цените на продукта. Затова отворете раздела Атрибути , след което изберете опцията Сума на картата за подарък .

Тук можете да добавите персонализирани атрибути за продукта и дори да го направите видим на продуктовата страница. Така че не забравяйте да проверите опцията за видимост на продуктовата страница .

Ако искате да използвате същите стойности за варианта на продукта, можете също да поставите отметка в опцията за “използвани за варианти” . В противен случай трябва да отидете в раздела “Вариация” и сами да добавите вариации на продукта.

След като направите всички необходими промени, щракнете върху “Запазване на атрибути“.

Можете дори да добавите нова категория за продукта. Просто щракнете върху +Добавяне на нова категория и въведете името на категорията като „Карта за подарък“. Това ще бъде осъществима опция, ако вашият магазин има няколко категории продукти.

Накрая актуализирайте продукта.

Персонализиране на имейла на картата за подарък

За да персонализирате имейла за доставка, отидете на WooCommerce > PW Gift Cards и отворете раздела Email Designer .

Тук можете да промените цвета, бутона за осребряване и текста. Но ако закупите премиум версията, можете да промените изображенията, заглавията, допълнителните цветове и много други опции. Промените могат да се видят в реално време в раздела за визуализация.

Персонализирайте имейла на картата за подарък

За да персонализирате имейла за доставка, отидете на WooCommerce > PW Gift Cards и отворете раздела Email Designer .

Тук можете да промените цвета, бутона за осребряване и текста. Но ако закупите премиум версията, можете да промените изображенията, заглавията, допълнителните цветове и много други опции. Промените могат да се видят в реално време в раздела за визуализация.

След като направите необходимите корекции в имейла си за доставка, щракнете върху Запазване на дизайна .

Ето как с няколко прости идеи за плъгини, можете да създадете подаръчни ваучери, които ще спомогнат да генерирате повече продажби, да привлечете нови клиенти и дори да увеличите лоялността на клиентите към вашия онлайн магазин.

Вашият коментар