Как групово да редактираме WooCommerce продукти и цени Leave a comment

Всеки, който има онлайн магазин, знае колко е трудно да се редактират не само множеството продукти, но и прилежащите им цени. Това отнема време и коства много нерви. Но, благодарение на подходящият WordPress плъгин (bulk editing) , може лесно да редактирате едновременно множество продукти.

В следващите редове ще ви покажем именно как става това.

Изберете кои полета, свързани с вашите продукти, искате да показвате в таблицата

След като инсталирате и активирате приставката, трябва да изберете кои данни за продукта да активирате за групово редактиране. Цвят, категория, клас на доставка, статус или описание са някои от полетата, които можете да активирате.   

За да ги активирате, отидете в раздела „Таблица с продукти“ и започнете стъпка 1: изградете вашата таблица с продукти. Там кликнете върху бутона „Активиране на полета“. Ще се отвори прозорец като този по-долу, където можете да изберете вашите полета:   

Тук може да добавите допълнителни потребителски полета или да активирате груповото редактиране.

Използвайте подходящият плъгин

– плъгин “Setary”

Това е удобен плъгин, който позволява да управлявате, актуализирате и редактирате групово всичките си продукти в WooCommerce в една, подобна на електронна таблица, работна среда.

Изберете желаният от вас продукт за добавяне и натиснете върху бутона „добавяне“.  

Добавените потребителски полета или таксономии ще бъдат автоматично добавени към списъка вляво и активирани, но винаги можете да ги редактирате или изтриете, като просто щракнете върху тях.  

  • Изберете кои продукти да се показват в таблицата и ги редактирайте групово 

Плъгинът предоставя активната опция по подразбиране „всички продукти“. Това означава, че тук може да намерите всички продукти във вашия магазин.

Избере бутона „филтриране на продукти“ и в последващият прозорец, който ще се отвори, изберете по-долу изобразените опции  (напр. ако искте да видите продукти на точно определена цена).

Важно: Ако често променяте цените на точно определен тип категория, можете да използвате опцията „запази като изглед“. По този начин ще може да я активирате директно над самата таблица, а не всеки път да се налага да я създавате наново ръчно.

След това просто щракнете върху бутона „покажи продуктите“ и таблицата ще се генерира автоматично и ще съдържа само продуктите, които отговарят на избраните от вас филтри.

Масово редактиране на продукти в системата

Това е най-важната функция на плъгина. Тя е проста и интуитивна. Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете продуктите, които искате да промените в таблицата: 

След като сте избрали продуктите си, вдясно ще намерите черен бутон за групово редактиране.   

След като щракнете върху него, ще се отвори модален прозорец, където ще можете да редактирате всички подробности за избраните продукти и ще се приложи към всички избрани от вас продукти!

Групова промяна на цената в WooCommerce 

В системата можете да зададете нова цена, да я увеличите или я намалите с фиксирана от вас сума.

Освен това, тук ще намерим и други раздели за общи промени, касаещи  име на продукта, изображения, категории, етикети и атрибути, доставка и инвентар.

Ето, че сега сте наясно как можете групово (без да губите излишно време и нерви в обикаляне на единици продукти) да редактирате желаните от вас артикули в системата, за да бъдете по-успешни и конкурентноспособни.

Вашият коментар