Как копирайтърите могат да увеличат продажбите ни Leave a comment

Често компаниите пренебрегват значението на качественото съдържание, което да им помогне за развитието са сайтовете. Това води със себе си често спад в продажбите.

Затова понякога фирмите се доверяват на специалисти, които могат да пишат силно и завладяващо съдържание. Те се наричат копирайтъри и по този начин правят маркетингова реклама на фирмата.

Но, често самите майстори в съдържанието са объркани и търсят къде да рекламират опита си.

Днес ще ви покажем как може да използвате платформата “WooCommerce” като място за реклама на копирайтърските си възможности.

Какво е копирайтинг?

Копирайтингът е форма на писане, която се фокусира върху популяризирането на продукт или услуга. Често пъти я свързват с радиото и телевизията, но навлизането на интернет промени това.

Копирайтърът обикновено притежава познания и опит в писането, както и маркетинг и тактики за убеждаване. Една от известните фигури в обучението по копирайтинг е Робърт Чалдини. Според него умелият копирайтър трябва да има цялостно разбиране техниките за действие, да умее да създава ефективна реклама и способност да разработва стратегии за стартиране на всеки малък бизнес.

Какви са предимствата на копирайтинга за онлайн магазините?

Използването на ефективен копирайтър има редица предимства:

 • По- малко работа по работа с клиентите

Когато те имат цялата налична информация, те ще се чувстват по-уверени за покупката, което може да увеличи и продажбите.

 • Повече трафик към вашия сайт

Уменията на копирайтъра могат да бъдат полезни, когато става въпрос за създаване на съдържание за търсачки или социални медии. Те могат да ви помогнат да привлечете повече клиенти към вашия магазин и да увеличите онлайн присъствието си.

 • Подобрена ефективност на маркетинговите стратегии

Един от основните инструменти за достигане до клиентите са бюлетинити за новини.Чрез разработването на цялостна стратегия, която включва както съдържанието, така и темата на имейла, можете значително да увеличите честотата на отваряне и кликванията. Това е чудесен начин да поддържате целевата си аудитория ангажирана и заинтересована от вашето съдържание.

 • Успех в стратегиите за стартиране

Когато става въпрос за представяне на продукт на пазара, копирайтърът е съществена част от екипа и техният опит не може да бъде пренебрегнат. Те предоставят множество техники на масата, които са незаменими за успешното стартиране на продукт.

 • Повече продажби

Вероятно е очевидно, но целевите страници, които са изработени от опитен копирайтър, обикновено водят до повече реализации. За оптимални резултати е най-добре копирайтър и графичен дизайнер да работят заедно по проекта.

Платформи за намиране на копирайтъри (предимства и недостатъци)

Преди да се потопим в предимствата на създаването на собствен WordPress сайт с помощта на WooCommerce, първо трябва да разгледаме другите налични опции. Нека проучим артернативите.

Предимства и недостатъци на “Upwork” и “Fiverr”

Обичайно е копирайтърите да стартират бизнеса си на платформи като “Upwork” и “Fiverr”. Тези платформи имат голяма мрежа от клиенти и хора на свободна практика, което улеснява комуникацията и бързото намиране на професионален изпълнител за даден проект.

Все пак, всеки начинаещ копирайтър се опитва да се популяризира, а тези платформи са идеалния избор за създаване на клиентско портфолио.

Разбира се “Upwork” и “Fiverr” удържат вече точно фиксираните 10% от таксата на фрийленсърите, а не предишната 20%, което с течение на времето намаляваше.

Този процент оказва значително влияние върху работата на копирайтърите. Това не само засяга печалбите им, но и ги подтиква да таксуват повече от обикновено, за да компенсират загубите, което в крайна сметка ги прави по-малко конкурентни на пазара.

От решаващо значение е да имате предвид конкуренцията, докато кандидатствате за работа в копирайтър. Доста обичайно е да срещнете множество кандидатури от други кандидати, които се състезават за същата позиция.

Много експерти в областта избират да създадат свой собствен бизнес, като стартират свои собствени уебсайтове на “WooCommerce”, след като създадат лоялна целева аудитория.

Как да стартирате

Благодарение на богатото разнообразие от плъгини, платформата дава възможност да автоматизирате този процес.

Обикновено клиентите биха поискали оферта от вас и след това вие ще предоставите вашия ценообразуващ график за взаимно съгласие.

Стъпка 1 – Идентификация на опциите

Приставката, която ще разгледаме, може да ви помогне да персонализирате продукт като „Услуга за писане на текстове“. С помощта на допълнителни полета вашите клиенти могат да изберат всички спецификации, които искат, и да видят актуализираната цена, без да изискват оферта от вас.

Разумно е да обмислите кои аспекти са важни за клиента и кои фактори могат да повлияят на цената на услугата.

В областта на копирайтинга някои от тези опции са:

 • Брой думи – Като общо правило, дължината на писмен текст влияе пряко върху времето, необходимо за завършването му. Ето защо много копирайтъри изискват процент на дума – това е справедлив начин да се отчетат допълнителните усилия, които се влагат в по-дълги текстове.

 • SEO – Когато става въпрос за създаване на съдържание, са необходими различни техники и умения в зависимост от дали създавате свободен текст или такъв със строго SEO съдържание, в което да включите ключови думи. Подобен SEO текст може да повлияе върху времето, необходимо за необходимо за изготвяне на текста, и експертните познания, за да е ефективен.

 •  Ревизии – Като копирайтър, наша отговорност е да предоставим безгрешно и изпипано съдържание на нашите клиенти. Възможно е обаче да има случаи, в които клиентите да поискат множество ревизии, което може да удължи продължителността на проекта. В такива случаи можем да предложим определен брой ревизии като стандартна част от нашата услуга, а клиентите могат също да изберат да закупят допълнителни ревизии отделно.

 • Краен срок – Когато става въпрос за работа, винаги едно от трите – качество, цена и бързина ще “пострада”, защото не може всичко да е на ниво. Затова, ако клиента иска да е бързо, това може да струва повече пари. Най- добре е да оставите на клиента да реши как да бъде свършена работата. За да улесните нещата за всички, винаги е добра идея да оставите клиентите да решат кога искат работата им да бъде доставена, за да можете по-добре да управлявате работното си натоварване.

За да продължите със следващата стъпка, не забравяйте да инсталирате плъгина за добавки и допълнителни опции на WooCommerce .

Стъпка 2 – Създаване и персонализиране на продукта

Нека започнем със създаването на прост продукт. За да направите това, отидете на таблото си за управление > Продукти > Добавяне на нов:

Когато създавате нещо, независимо дали е продукт или част от съдържанието, има определени елементи, които трябва да бъдат включени като изображение, име, описание и цена. Не забравяйте, че можете да добавите други разходи като броя на думите в следващите полета, така че не е задължително да задавате фиксирана цена — просто въведете 0 (нула) като редовна цена, ако това е така.

След като запазите продукта, преминете към YITH > Продуктови добавки и допълнителни опции. След като сте там, ще видите раздела „Блокове с опции“, който съдържа всички блокове с допълнителни полета, които можете да присвоите на един или няколко продукта.

В този случай ще кликнем върху „Добавяне на блок“:

Веднага след като започнете да създавате блока, ще трябва да да изберете името на блока, неговото ниво на приоритет, продуктите, на които ще се показва, и потребителите, които ще могат да го виждат:

За тази конкретна ситуация ще кръстим блока „Копирайтинг“ (това е само за ваша справка, така че можете да го разграничите от всички бъдещи блокове, които създавате).

След това ще изберем продукта, където искаме да покажем полетата. За този пример ще изберем продукта, който създадохме по-рано, „Копирайтинг услуги“:

След като изберете продукта, можете да преминете към създаване на опциите.

Ще забележите, че има множество възможности за избор:

 • Квадратче за отметка – Създайте едно или повече полета, които могат да бъдат активирани или деактивирани от клиентите.
 • Радио – Покажете множество полета и оставете клиентите да изберат това, което им подхожда най-добре.
 • Въвеждане на текст – Дайте възможност на клиентите да добавят кратък текст (като своя имейл).
 • Място за подробности – Позволете на клиентите да добавят по-дълъг и по-подробен текст.
 • Цветова мостра – Дайте на клиентите възможността да избират цвета (не в този случай, но в други персонализирани продукти това е съществена опция).
 • Число – Позволете на клиентите да въведат числова стойност.
 • Изберете – Позволете на клиентите да избират от няколко опции в падащо меню.
 • Етикет или изображение – Покажете на клиентите поле с изображение (както в случая с модели на дрехи).
 • Продукт – Добавете като опция един или повече продукти, които вече са налични за покупка във вашия магазин.
 • Дата – Позволете на клиентите да изберат всяка конкретна дата от календара.
 • Качване на файлове – Позволете на клиентите да качват файлове по удобен за потребителя начин.
 • Избор на цвят – Предложете на клиентите инструмент за избор на цвят.

След като изброим опциите, можем да продължим. Първата и най-важна опция, върху която трябва да се съсредоточим, е броят на думите.

Брой думи

За целта просто трябва да изберете добавката „Номер“ и след това да я конфигурирате според вашите нужди:

Възможно е да се присвои конкретна цена на определено количество работа, като например 1000 думи, но обикновено е по-добре да се даде възможност на клиентите да имат гъвкавост да подобряват реализациите си, както намерят за добре. По този начин те имат повече контрол върху резултата и могат да направят корекции, ако е необходимо.

В дадения пример цената за услугата копирайтинг е 3 цента на дума за клиента. За да изясним, ще зададем:

 • Цена: Увеличете цената на основния продукт
 • Цена на опцията: 0,03 – Цена, умножена по стойност

И ние ще активираме опцията „Задължително“, защото това е важна информация за успешното изпълнение на задачата. Опциите ще бъдат представени на клиентите по следния начин:

В момента няма зададена фиксирана цена за продукта, така че общата сума на поръчката е $0. Въпреки това, след като клиентът въведе броя на думите, общата сума автоматично ще се актуализира съответно:

SEO ОПЦИИ

Както споменахме и по-рано, е от изключително значение да обърнете внимание върху SEO, докато създавате съдържание. Следователно предоставянето на възможност на клиентите ви да включват конкретни ключови думи в текста може да бъде страхотна идея. За да постигнете това, можете да използвате добавката „Textarea“ и да я персонализирате според вашите нужди:

Добавихме малка такса за активиране от $10 към тази опция, тя идва с текстово поле, което се показва, когато клиент избере да го включи в поръчката си.

Ако искате да постигнете това, просто преминете към секцията „Настройки на дисплея“ и задайте „Да, със затворен превключвател по подразбиране“ в опцията „Показване като превключвател“.

По този начин клиентите ще видят опцията по следния начин:

За да добавят цената и да отворят полето за въвеждане на текст, клиентите трябва само да кликнат върху „SEO оптимизация“:

ДАТА НА ДОСТАВКА

Важно е да имаме предвид датата на доставка, както обсъдихме по-рано. Обикновено по-бързите доставки идват на по-висока цена. Ето защо ще предлагаме два варианта за доставка – нормална, която отнема от 3 до 7 дни, и бърза, която отнема само 1 ден.

Когато става въпрос за доставка, ще използваме функцията „Дата“ и в двата случая. Нашият план е да установим стандартна дата за нормална доставка, като същевременно предлагаме на клиентите избор за избор на ден в рамките от 3 до 7 дни. Допълнително можем да посочим датата на доставка, ако клиентът не избере конкретна.

Тази функция ще бъде достъпна безплатно и нейната конфигурация ще се показва, както следва:

Ако клиентите изберат приоритетна доставка, ние ще ги уведомим за допълнителната такса (която в този случай е $10) и ще организираме доставката в рамките на един ден:

Ето и как ще изглежда във вашия интернет магазин:

Вашият коментар